14 juni - Del 2

Haaaalllåå, då va de lördag och de är soligt och fint här i Norge! Vi håller för tillfället på att släppa ut en båt bakom oss så fick förhala ut lite grann för att de ska kunna komma ut. Va de ser ut som idag på agendan (tidsinställt inlägg detta) så kommer vi förhala till en annan kaj här i eftermiddag. Långt ifrån allt, så min plan att gå i-land och kolla runder lite lägger jag lite på is. Spelar ingen roll egentligen då jag inte har någon som helst förkärlek till Norge, visst här är väldigt fint. Men bara man sätter foten i-land så känns de som om man ska bli ruinerad. 

Nästa vecka har jag fått en uppgift att agera kock för en dag. Vilket är väldigt nervöst då jag är så himla osäker på mig själv och allt som har med matlagning till många människor att göra. Visst laga till sig själv, ett fåtal vänner och sådär de funkar. Men jag har insett att vara kock på en båt är ett väldigt tufft och dömande jobb. Du måste leverara 3 underbara måltider 28 dagar i raken. Man är ju grymt rädd att bli dömd, att folk säger att maten är dålig. Att man får dåligt rykte, ja ni förstår. Kocken här ombord är så fantastisk när de gäller framförhållning så jag är både imponerad och även jätte avundsjuk! Men han har ju också jobbat inom denna koncernen i 13 år, så då är de svårt att mäta sig upp till hans nivå. Kocken här ombord är någon man verkligen ser upp till, han jobbar proffesionellt och de allra bästa... Han står ut med mig hahahaha och de är jag så oerhört tacksam för. 

De är svårt för mig som har adhd att anpassa mig och vara som alla andra, flexibel ha framförhållning. Vara säker i mitt yrke, se små saker. Men sen kocken här kom ombord för mer än 1 år sen har jag utvecklats så mycket, och är så tacksam att han ger mig sin tid och energi att göra mig till en bättre mässjänta och framförallt tillåta mig stå vid spisen eller baka som jag gör ofta här ombord. Han tror på mig, tror på att jag kan bli mer än vad jag själv tror. Min självkänsla har aldrig varit de bästa men han har hjälpt mig bygga upp den, för jag älskar mitt arbete även om de kan bli enformigt ibland så sätter han foten emellan ibland och gör de kul :) 

Ha en fortsatt underbar dag allihopa! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback