30 april del tvÄ

Publicerat: 2012-04-30 | 15:52:59 i mims.
Har ju som nedan, bakat sen i förmiddags nĂ„gon gĂ„ng, vĂ€ldigt trevligt och roande för min del dĂ„ jag alltid vill sysselsĂ€tta mig med nĂ„got. Oftast blir det att man ligger och glor pĂ„ serier, men idag kĂ€nde jag för annat :) Ska ju Ă€ven göra min pappas födelsedagstĂ„rta, som ska vara klar tills lördag. Har lĂ€st att för att fĂ„ en bra tĂ„rta ska de ta minst 4 dagar, massor med förberedelser. Hela kalaset som jag handlade för idag, gick pĂ„ 600 kr, men dĂ„ har jag ju mjöl, socker, florsocker och sĂ„dant till framtida bruk sen ocksĂ„. Även om de va mycket pengar för att bara baka för.

Annars dĂ„, jo jag börjar kĂ€nna mig som hemma i lĂ€genheten. KrĂ€vs nog mer möblemang och heminredning.. Även lite mĂ„larfĂ€rg pĂ„ vĂ€ggarna innan man kan sĂ€tta sig stolt ner i soffan och bara va :) Har för mycket ideĂ©r för att trivas fullt ut :) Men ska som sagt göra allt de hĂ€r nĂ€sta gĂ„ng jag kommer hem! Sparar pengar nu, slösar dom nĂ€r jag kommer hem nĂ€sta gĂ„ng hihi, om de Ă€r sĂ€kert med framtida jobb dĂ„ dessutom! Annars blir det leva snĂ„lt, och ha lĂ€genheten som den Ă€r tills jag hittar ett nytt jobb. Men man fĂ„r ju tĂ€nka positivt, att nu jĂ€vlar ska jag rocka loss pĂ„ bĂ„ten nĂ€sta gĂ„ng och visa vad jag gĂ„r för =)

Helgen var rolig, tog de lugnt i fredags med Binta, Ät pizza snacka om allt mellan himmel och jord som vi oftast brukar göra. KÀnner igen mig otroligt mycket i Bintas tÀnkande, och i vissa plan Àr vi vÀldigt lika. Uppskattar och ha vÀnner som man har mycket gemensamt med i tankar och handlingar.

Lördags var det bowling pÄ schemat, med Louise. Hon gjorde mitt hÄr superfint och man kÀnde sig otroligt snygg den kvÀllen. För mig Àr hÄr viktigt, ser de bra ut sÄ trivs man i sig sjÀlv =) Blev dÄ bowling, skulle vidare ut men lilla Lollo hade fÄtt lite för mycket att dricka, sÄ vi avsluta kvÀllen tidigt. Gjorde mig inget, för jag hade haft jÀtteskoj pÄ bowlingen redan och det kÀndes senare med tiden Àn va de i sjÀlvaste verket var :) Somnade gott nÀr jag kom hem =)

IgÄr var jag hos pappa och bonusmamsen, 3 gÄngen den hÀr veckan.. :P Rekord? Ahja :D Men det Àr trevligt att jag har fÄtt bÀttre kontakt med dom igen, fÄr mig faktiskt och mÄ bÀttre. FörÀldrar Àr viktiga, och jag Àlskar mina. Vi grillade och umgicks. Mys pÄ hög nivÄ!

Idag ska jag hem till Mallan, se hennes nya lĂ€genhet. Äta gott, och jag ska bjuda pĂ„ cupcakes =) Louise ska ocksĂ„ med, sĂ„ det blir en trevlig valborg helt enkelt. För mig Ă€r sĂ„dana hĂ€r högtider inget viktigt egentligen.. Jul, nyĂ„r och födelsedagar kan jag ju se lite högre för. Men allt emellan Ă€r bara trams :P hehe!

SÄ ha en hÀrlig valborg, sÄ hörs vi nÀr jag orkar igen =)

Jag och Louise i lördags :)

 




30 april

Publicerat: 2012-04-30 | 15:16:42 i mat&bak.

Det hÀr har jag sysslat med hela förmiddagen :) blev riktigt nöjd :)


25 april

Publicerat: 2012-04-25 | 16:46:33 i mims.

Man kan hitta mycket kul nÀr man packar upp sina flyttlÄdor :) hitta
AnvĂ€ndbart löshĂ„r haha sĂ„ nu Ă€r man lĂ„nghĂ„rig :) vem gillar inte och ha lĂ„ngt hĂ„r egentligen? Önskar jag hade eget lĂ„ngt hĂ„r :) man behöver inte göra mycket för att se bra ut hĂ„ret gör sitt :)


23 april

Publicerat: 2012-04-23 | 12:13:04 i mims.
För och nackdelar med att inte dricka eller festa sĂ„ ofta, blir ju lĂ€tt att nĂ€r man vĂ€l gör det, dĂ„ jĂ€vlar blir man riktigt berusad. Hade sĂ„n himla stor Ă„ngest pĂ„ söndagen att jag lĂ„g i sĂ€ngen halva dagen, orkade resa mig upp för att lĂ€gga mig i soffan. Rökte inte pĂ„ hela dagen, och Ă„t tvĂ„ skedar med spagetti och köttfĂ€rssĂ„s som man hade fĂ„tt av mormor dagen innan.. Örk, aldrig mer dricka..

Nackdelen med att bli sĂ„ berusad Ă€r att du inte har kontroll över dig sjĂ€lv, jag blir glad och pratig. Överdrivet, haha! Men har alltid sĂ„ himla skoj! Men aja, gjort Ă€r gjort ;)

Idag har jag varit och handlat lite mat, pappa var hÀr imorse och satte upp gardinstÀnger och toaletthyllan. VÀntar bara pÄ löning, ska köpa hyllor dÄ :) SÄ man kan packa upp resten av sina saker, som dÄ Àr hyllbehövande saker.

Ha en trevlig dag

20 april

Publicerat: 2012-04-20 | 08:01:52 i sjölivet.

Som jag har lÀngtat efter den hÀr dagen! Saknar mormor och morfar nÄgot enormt! Vid 10 (engelsk tid) börjar resan hemÄt! NÀr jag kommer hem ska jag börja ladda ner alla 20 avsnitt av alla serier man missat! Blir nog en helkvÀll tills jag dÀckar! Ska försöka sova ut imorgon men kommer sÀkert tamefan vakna klockan 5-6 automatiskt haha! Om jag inte minns fel sÄ gjorde jag det en hel vecka efter min 4 mÄnaders törn för 2 Är sen, tills jag helt sinnessjukt Àndrade om hela mitt liv efter det och kunde inte sova pÄ nÀtterna överhuvudtaget haha! Dags för frukost! Vi hörs!


19 april

Publicerat: 2012-04-19 | 14:00:40 i sjölivet.
Imorgon Ă„ker vi hem! Äntligen! Inte för att jag ogillar mitt jobb eller sĂ„, men Ă€r sĂ„ tröööööööttttt! MĂ„ste ladda upp nya batterier innan jag Ă„ker ut pĂ„ 1 mĂ„nadstörn.

Jag satt precis och kolla pÄ resor, vill Äka till mamma.. Men hinner jag det den hÀr ledigheten eller ska jag vÀnta tills nÀsta? För dÄ vet jag ju om man fÄr stanna kvar och jobba mer... Har förstÄtt lite hur danska regler gÀller nu, du Àr "aldrig" fastanstÀlld, de kan ju skicka hem dig nÀr de kÀnner för de, eller om de inte Àr nöjda med dig. Det kÀnns lite svÄrt för mig, nÀr man inte kÀnner sig tillrÀckligt duktig som jag gör hela tiden, ibland behöver jag fÄ höra om man Àr duktig. FrÄn familj, vÀnner eller frÄn sitt arbete. Det ökar ens sjÀlvkÀnsla. Min Àr just nu nere i marken, för jag jobbar som fan.. KÀnner mig nöjd med vad man Ästadkommer. Men den kÀnslan har jag haft förut, och dÄ var man inte tillrÀckligt duktig. Som i Cypern tex. jobbade som ett as, men var visst inte tillrÀckligt duktig. SÄ den kÀnslan litar jag inte pÄ om man inte fÄr de bekrÀftat. Tycker heller inte man ska behöva fiska efter det, som att typ frÄga "sÄ hur tycker du jag sköter mitt jobb" tycker det ska komma naturligt, att kocken eller kapten kommer och sÀger "du gör ett bra jobb mimi".. Hela min dag hade varit rÀddad.

Har varit ganska nedstÀmd de hÀr 3 veckorna ombord (18 dagar för att vara exakt), men finns mÄnga ombord som Àr sÄ gudahÀrliga, som gör ÀndÄ ens vistelse till nÄgot betydelsefullt. Man skrattar och fjantar sig.

Det Àr nog mer mitt mÄÄende, som jag behöver fÄ arbeta med. Har nÄgra möten innan jag far ut igen.. Hur ska jag klara 4 veckor? Jo jag ska fixa det, hur det Àn gÄr.

Ha en trevlig dag alla!


13 april

Publicerat: 2012-04-13 | 20:56:52 i sjölivet.
Fredagen den 13e :S Scaaary!

Vi har seglat frÄn mitten av nordsjön till norge nu iaf. Sakta och sÀkert, med en rigg bakom oss! Har haft lite tufft med jobbet ombord, men börjar ordna upp sig nu. Vill verkligen komma tillbaka!

HĂ„ller pĂ„ och tvĂ€tta sĂ„ blir ett snabbt inlĂ€gg, sen mĂ„ste jag hoppa till kojs mĂ„ste va pigg tills imorgon.. Är ju sĂ„ jĂ€drans trött varje morgon...... Kanske för man Ă€r van med att kunna sova sĂ„ lĂ€nge man vill? Eller nĂ€r man jobba pĂ„ fĂ€rjorna, imorgon kan jag sova ut haha. HĂ€r Ă€r de samma tid non-stop hela tiden.. Sova fĂ„r jag göra nĂ€r man kommer hem! Men klagar inte, somnar tidigt pĂ„ kvĂ€llarna. Behöver ibland inte ens mina mirakel piller för de lĂ€ngre, beror pĂ„ hur speedad man Ă€r, och vad som hĂ€nt under dagarna.

Prata med mormor och morfar innan i telefon och lova han att lÀgga upp lite bilder pÄ bloggen, sÄ han fÄr se de =)

 


7 april

Publicerat: 2012-04-07 | 07:17:15 i sjölivet.

Bloggar frÄn mobilen! Var riktigt trött igÄr, sÄ trött att jag mÄdde riktigt dÄligt haha! Somnade runt 8 tiden, men vakna runt 12 igen för dÄ jÀvlar börja jag svÀva i sÀngen! http://Rullning.se">Rullning.se! RÀdd och obehagligt Àr de enda jag anser om rullning, Àr inte sjösjuk inte blivit det Ànnu iallafall! Tur de! SÄ har sovit & vaknat hela natten! Men det Àr vÀl en vanesak? :) sÄg oljeriggar frÄn hytten och tÀnkte direkt pÄ morfar, han borde ha varit hÀr! :) nu ska jag "strövesuge" durken Àven vaska, sen Àr de dags att förbereda inför "morgenmaden" haha! Vi synes!


6 april

Publicerat: 2012-04-06 | 13:50:48 i sjölivet.
Glad pÄsk, fÄr man vÀl sÀga nu. Har försökt uppdatera i flera dagar men internettet pÄ datorn suger hÄrt. Fungerar pÄ mobilen ibland, har satt flightmode pÄ, och anvÀnder bara wifi =) Billigt och bra!

Jobbet Àr lugnt och kul. Blev lite chockad dock nÀr jag sÄg listan pÄ vad jag skulle göra och sÄg att inga hytter skulle stÀdas? Men whot? NÀ hÀr gör du inte det, endast offentliga sektorerna sköter jag. Huh? Det kÀnns overkligt pÄ nÄgot sÀtt, försöker göra sÄ mycket som möjligt. Men tillslut finns dÀr inte sÄ mycket.. Men kÀmpar pÄ, vill ju inte arbeta slappt och dÄligt.

Har legat till ankars utanför Aberdeen sen jag kom hit, idag fick vi jobb och seglade in 3.00 inatt till kaj. Ligger och lastar nu och tror vi ska Ă„ka vid 13.30 (engelsk tid) SĂ„ hinner inte av och shoppa.. Kanske bĂ€st sĂ„? Haha annars kommer de gĂ„ vilt till! Älskar Asdas & Teschos klĂ€der.. Hade velat besöka Primark ocksĂ„, hört de ska vara bra det med. Behöver nytt, har bara gamla trasor hemma sĂ„g jag nu nĂ€r man flytta in! SlĂ€ngde nog 2 pĂ„sar med klĂ€der... HĂ„liga, söndertvĂ€ttade.. GrĂ€t men vafan det mĂ„ste slĂ€ngas.

BesÀttningen ombord Àr otroligt snÀlla, lugna. Dock ingen "umgÀnges relation ombord" Ànnu iaf. Alla hÄller sig för de mesta sjÀlva. TrÄkigt, hade vatt skoj och hÀnga med nÄgon. Mycket Àldre mÀnniskor och nÀstan alla Àr danska. Som givetvis kommer frÄn de delar av danmark dÀr de Àr RIKTIGT svÄrt att förstÄ. Haha, men ska bannemig lÀra mig det. För att behöva sitta och prata engelska med grannlands individer, tycker jag Àr vÀldigt trÄkigt. Man kan inte kommunicera pÄ samma sÀtt.

Kocken Àr riktigt rolig! BerÀtta mitt mellannamn för honom, och nu gÄr han runder och kallar mig för Anoscha, vi har kul och jobbar bra ihop!

Nu ska vi iallafall göra NÅGOT i Norge, har inte riktigt koll pĂ„ vad en offshore bĂ„t gör, nĂ„got med ankare, och nĂ„got annat bla bla.. Haha fattar ingenting, men lĂ€r vĂ€l vara HIGH TECH! NĂ€r man kommer hem!

Även hört att denna törnen har de ingen mĂ€ssjĂ€nta pĂ„ fast schema, sĂ„ ska se om man kan roffa Ă„t sig lite fast arbete ett tag framöver. Hade varit skoj, Ă€ven om jag Ă€lskar mitt förra jobb.. SĂ„ kĂ€nns de mer sĂ€kert hĂ€r om de blir av, Ă€n att vĂ€nta att bli inringd. Kan ju kanske dessutom jobba nĂ€r jag Ă€r hemma sen. Kommer ju bli 4 veckor pĂ„, 4 veckor av. Man vet ju aldrig, Ă€r ju inte workoholic för ingenting :)

NÄgon som vet om man jobbar under danskflagg, med dansk lön.. Om hur man kan betala skatt i Sverige? Eller om man behöver det? För vill inte Äka pÄ en skattesmÀll.. Kan ju ske man vet ju aldrig och har ingen koll alls iheller.. Ingen ombord verkar heller ha de, imed det Àr nytt med allt hÀr.

Ha en trevlig dag!

Mimi

2 april del tvÄ

Publicerat: 2012-04-02 | 20:31:41 i sjölivet.
Jag Ă€r framme, resan tog inte sĂ„ lĂ„ng tid.. VĂ€l framme i Aberdeen sĂ„ ville agenten som hĂ€mtade mig, visa mig runder i hela stan.. Och det mest roligaste, JAG FICK BESÖKA EN ASDA!!! LOOOOVE! (Asda & Tesco Ă€r som Maxi Stormarknad fast Ă€nnu större och billigare!) Köpte mig shampoo och balsam för 10 pund, inte sĂ„ farligt :) Stora flaskor.. VĂ€l i hamn sĂ„ kommer de mĂ€n och ska hĂ€mta mig, och sĂ€ger Ă„t mig att sĂ€tta pĂ„ mig vĂ€rsta livdrĂ€kten.. Ja dĂ„ skulle vi Ă„ka ut med livrĂ€ddningsbĂ„ten till sjĂ€lva bĂ„ten... Skraj? Eh jaaaa! Men hann inte reagera sĂ„ mycket... SĂ„g ju lixom ut sĂ„hĂ€r haha

En massa guppande, och hÄlla koll pÄ vÀskorna.. Sen var vi framme, blev upplyfta och fick stiga ombord pÄ bÄten. Vilken kÀnsla, helt underbar! Trevliga mÀnniskor, och superfin bÄt överlag. Helt ny och helt fantastisk! Har fÄtt jobba middag iallafall, sÄ fick kÀnna pÄ lite av vad jag ska göra =)

Ska snart sova, börjar 6 imorgon i vanlig ordning. Som pÄ mitt förra bÄtjobb för 2 Är sen.

Allt för mig idag, ska försöka uppdatera sÄ gott de gÄr..

 

Ha de sÄ bra alla!


2 april

Publicerat: 2012-04-02 | 07:35:14 i sjölivet.
Today is the day, har precis orkat ta mig upp ur sÀngen. Ska snart klÀ pÄ mig, och tvÀtta ansiktet. Och sminka mig kan jag likabra skita i dÄ jag inte har nÄgon spegel och de va ett jÀvla projekt att sitta med mobilen.. SÄ blir lite puder i ansiktet och solglasögon resten av resan...

Resan gÄr mot Aberden i Skottland, Äker frÄn Köpenhamn till Amsterdam sen dÀrifrÄn till Aberdeen. Tycker sÄnt hÀr Àr sÄ himla skoj! :)

Det Ànda som mÄste slÀngas nu Àr all mat, eller all mat.. haha, har bara en yoghurt och Àgg jag inte hunnit Àta upp!

VÀskan Àr fÀrdig och datorn ska ocksÄ plockas ner! Den nya kategorin Àr gjord, och skriver nÀr jag kan igen! FÄr se om internet Àr bra pÄ bÄten jag ska till!

Ha en trevlig dag!

1 april

Publicerat: 2012-04-01 | 16:58:53 i mims.
Vart jag lite yr igÄr? 2a gÄngen jag gör de hÀr, skriver fel mÄnad hahaha! Men Àndrat nu iaf. Ville inte resa mig ur sÀngen imorse, guuuud va skönt de va! En sÀng, med dubbla madrasser. Min rygg skrek, lÀmna mig aldrig haha

Har diskat ALLT idag! Förutom plastburkar jag har kvar, men orkar verkligen inte mer nu! Har gjort allt för mycket nu! Har böcker kvar, och burkarna, sen inhandla mat, och hĂ€nga upp klĂ€der pĂ„ galgar. AlltsĂ„ blir nog lite tjatigt, skrev nog om de hĂ€r igĂ„r.. Ärligt talat minns jag inte haha, har för mycket i huvudet.

Även förvaringshyllor i badrummet Ă€r ett mĂ„ste, har ingenstans att stĂ€lla mina produkter :/ Fick sminka mig med min mobil idag föressten, nog de roligaste jag gjort i hela mitt liv.. Haha! Hoppas de ser bra ut ocksĂ„, annars dĂ„ jĂ€vlar ;) NĂ€ fĂ„r kolla i pappas spegel sen!

Har packat min resvÀska ocksÄ, fattas bara hygienartiklar och medicin, sen Àr jag redo att Äka.. Blir imorgon pÄ kvÀllen tror jag.. FÄr se :) KÀnner sjÀlv nu att jag verkligen inte vill Äka redan, men 2 mÄnadslöner, kan inte tacka nej.. Pengar Àr allt just nu.. Först och frÀmst för hyran och rÀkningar, Àven för att bygga mig ett hem!

SÄ, kanske inte hinner blogga mer innan jag Äker.. Förhoppningsvis har jag internet ombord. DÄ kommer en ny kategori skapas, som fanns pÄ min gamla blogg (som jag har sagt innan Àr lösenordskyddad) men kategorin som ska göras heter sÄklart (sjölivet) ska försöka uppdatera om min resa pÄ de 7 haven. Har hört att de kommer gÄ vilt till ;)

Ha en underbar dag!

RSS 2.0