22 oktober

Publicerat: 2012-10-22 | 20:43:37 i sjölivet.

Slut i rutan, fy vilken effektiv dag ombord. AvmönstringstÀd gotte! Kul att ha nÄgot att göra hela tiden iallafall dagarna gÄr fort dÄ. 1 riktig arbetsdag kvar imorgon sen ska de bli skönt att fÄ Äka hem!

Saknar ju familj och vÀnner sÄ massor med hjÀrtan till er sÄ ses vi snart!! <3


17 oktober

Publicerat: 2012-10-17 | 20:10:10 i sjölivet.

Efter nĂ„gra roliga och sega dagar i Bergen Ă€r de Ă€ntligen dags för lite Ă€ventyr. Åter mot Aberdeen, hoppas för en chans att gĂ„ iland igen och shoppa hehe har ju lite kvar pĂ„ kontot att spendera :) New look som Ă€r min favorit butik i Storbritannien/Skottland har blivit ett mĂ„ste nĂ€r tid finns och möjlighet. Har till och med lyxen att de finns en app sĂ„ man kan vĂ€lja ut sina favoriter och sist jag var dĂ€r och hade brĂ„ttom sĂ„ hjĂ€lpte en person mig att hitta alla plagg jag var ute efter sĂ„ jag snabbt kunde testa och sĂ€ga "ja eller nej" hehe

Iallafall hoppas jag pÄ en chans till, men man ska aldrig lÀngta för mycket man kanske blir besviken ;)

Var pÄ Ikea idag blev dock inte sÄ mycket shopping till mÀssen tyckte inte dom hade rÀtt utbud till vad jag hade tÀnkt mig i mÀss & dagrum sÄ fÄr klura och se vart nÄgonstans man kan köpa annars.


7 dagar kvar, 6 arbetsdagar kvar!

Vi hörs!


16 oktober

Publicerat: 2012-10-16 | 11:47:03 i sjölivet.

Om zombies hade existerat pÄ riktigt hade jag nog varit en! Haha!

Var inte lÀtt att gÄ upp imorse Àven om jag gick och la mig hyfsat tidigt (runt 21) kÀnner att all energi börjar sina ivÀg. Men ska fixa 8 dagar till! ;) Sen Àr jag vÀrd mina 4 veckor hihi

Blev glatt överraskad imorse, kom ner och matrosen ombord berÀtta att han hade stÀdat dÀck a, fyllt upp Àven röjt undan. Blev helt paff, men han ville visa sin tacksamhet och den hÀr tacksamheten var oslagbar. Behövde alltsÄ knappt göra nÄgot imorse och kunde vakna till liv med en kopp macciato. Haha! Men bakade lite ocksÄ :)

Har precis Àtit lunch invÀntar gÀnget som ska Àta, sen ska man röja undan för att sedan ta min paus. Kan aldrig sova pÄ mina pauser lÀngre men har inte orken till att trÀna heller... KÀnner mig sÄ sjukt dÄlig! Inte normalt att vara sÄ trött! Anledningen till att jag inte kan sova Àr nog för att jag tar en dos av medicin vid 12 dÄ gÄr ju min hjÀrna upp pÄ högvarv igen och kan inte riktigt slÀppa efter för att vila men har heller inte energin att trÀna.... MÄste ta tag i de hÀr nÀr jag kommer hem, funkar inte att vara sÄhÀr trött...

Sen pÄ kvÀllen Àr man skitpigg! Eller helt utslagen....

8 dagar kvar! Snabba snabba!

Ha de bra !!


14 oktober

Publicerat: 2012-10-14 | 12:31:21 i sjölivet.

Lyxig söndag, innebÀr ombord sovmorgon :) Ingen mer Àn den hÀr mÀssjÀntan bugar och tackar för de. 2 timmars extra sömn pÄ morgonen skadar ju ingen levande individ :) vi ligger fortfarande till kaj i bergen det har vi gjort sen i fredags.

I fredags utforskade jag och nÄgra i besÀttningen bergen vÀldigt fint och en vÀldigt mysig stad.

IgÄr va de lördag och proviant, skada mig, fÄtt trÀningsvÀrk i armarna haha hulken mimi har blivit klen :)

Idag har jag stÀdat och fixat i ordning bland proviant och massa annat smÄ fix, snart paus dÄ ska jag nog trÀna men ska se om man orkar... Har varit rÀtt sÄ lat ombord, kan ju bero pÄ att man Àr trött stÀndigt.... Men har ju Àtit mindre sÄ förhoppningsvis har de gett resultat de med :) fÄr ta igen förlorad trÀning nÀsta törn och cykla om vÀdret tillÄter hemma :)

Idag Àr de 10 dagar kvar ombord, börjar fÄ en konstig kÀnsla i mage och hjÀrta.. Nu Àr ju bÄten en vana och som en andra hem dÄ man varit ombord 56 dagar sammanlagt nÀr man Äker hem...

Hur kommer man mÄ psykiskt bland folk hemma nu nÀr man varit "instÀngd" med 32 personer (2 olika) besÀttningar. Fasar för om man vÄgar befinna sig bland stora folkmassor för man har ju hittat sin comfort zone haha

NĂ€ ska sluta analysera och leva i nuet.

Ska iallafall umgÄs med min fina familj hemma extra mycket den hÀr gÄngen iallafall. Inreda och bara va! Kolla alla serier man missat :) KÀnns som om mina 4 veckor kommer gÄ för fort haha!

Ha en trevlig söndag!

Kram pÄ er alla!


7 oktober

Publicerat: 2012-10-07 | 08:03:19 i sjölivet.

IgÄr blev det en tidig afton, fick 8 timmars sömn inatt, brukar oftast vara
6 timmar. SÄ kÀnner mig utvilad och peppad inför denna lugna söndagen ombord... Haha nÀ idag stÄr de smörgÄstÄrta pÄ schemat. Ska serveras imorgon, dÄ 2 st ombord fyller Är. 1 idag och 1 imorgon. SÄ ska förbereda idag :)

IgÄr gjorde jag som sagt mjölkchoklads cheesecake. Riktigt god, tog en liten bit. :)

Ni fÄr ha en underbar dag!


6 oktober

Publicerat: 2012-10-06 | 08:06:36 i sjölivet.

LÖRDAG! Bara 2 lördagar kvar dĂ„ alltsĂ„ haha!

Vet inte riktigt om jag har skrivit om jobbet vi har ombord nu? Orkar inte kolla om jag gjort de heller haha, höjden av lathet haha!

Nej men vi följer ju efter en systerbÄt som drar en rigg, vi var i mongstad och Äkte ut och ankra upp riggen sen sÄ seglar vi uppÄt, typ lÀngst upp i Norge för att ankra fast den. Tror det Àr nÀra hammerfest iallafall. Vi ska vara framme imorgon och det ska ta typ 24 timmar. Men man vet ju aldrig, offshore ni vet ;)

Sen Ă€r planen att segla tillbaka till mongstad och lasta av de vi lĂ„nat sen till bergen. DĂ€r slutar vĂ„r charter! :) Sen hĂ„ller iallafall jag tummarna att vi fĂ„r nĂ„got jobb i Skottland! Är inte nĂ„gon Norge lover, tycker inte illa om landet. Men de Ă€r inte lika kul att gĂ„ iland (om jag inte hinner till Ikea dĂ„ förstĂ„s i bergen) som de Ă€r i Skottland! Har ju mina smultronstĂ€llen dĂ€r :) Slippa shoppa hemma, alla klĂ€der Ă€r sĂ„ fula hemma nu haha!

Men vi fÄr se vad som hÀnder!

IgÄr sÄ bakade jag kanelbullar ombord, en dag sen men bÀttre sent Àn aldrig. Har uppfattat att de hÀr gÀnget inte Àter sÄ mycket av de onyttiga sÄ gjorde inte sÄ mÄnga bullar igÄr, tÀnkte 2 var. AlltsÄ 32 stycken men ja, big mistake! Alla tog slut pÄ 15 kaffet haha!!!

Idag ska jag stÄ för efterrÀtten mjölkchoklad cheesecake tÄrta. Hoppas den blir bra dÄ jag aldrig gjort den förut. Lite kris ocksÄ dÄ vi inte har mycket margarin ombord kvar :/

Ha en trevlig lördag!


5 oktober

Publicerat: 2012-10-05 | 12:50:56 i sjölivet.

Hej bloggen! MÄste bekÀnna en sak som egentligen gör mig stolt men ÀndÄ inte.

Skulle ju sluta röka men de funka ju inte direkt, men Àr stolt att pÄ 5 veckor och 2 dagar har jag rökt 13 pkt ombord! :) Det betyder att jag inte har rökt 20 ciggaretter om dagen eller ibland var de mer. Fatta sÄ stolt?

Vet fortfarande inte riktigt om jag kan sluta helt iallafall ombord men ska se om jag kan röka mindre hemma iallafall :)

Börjar dock bli lite krisigt dÄ jag at 3 paket kvar och vet inte nÀr vi eller om vi ska över till Skottland sÄ vi kan köpa ciggaretter ombord. SÄ fÄr vÀl sluta ÀndÄ haha

Annars sĂ„ gĂ„r de hyfsat bra ombord. Är vĂ€ldigt trött, och sover vĂ€ldigt dĂ„ligt. Har jĂ€ttesvĂ„rt att stiga upp pĂ„ morgonen nu och de kĂ€nns inte sĂ„ bra. Förut kunde min medicin kicka igĂ„ng mig nĂ€r jag gick pĂ„ min andra dos men sen jag Ă€ndra och tar 2 doser om dagen har jag svĂ„rt att bli pigg pĂ„ morgonen! Ska ta upp de hĂ€r med min lĂ€kare. Vet inte om jag fungerar bĂ€ttre med min medicin i mitt mĂ„ende men i mitt arbete kĂ€nns de som de har förbĂ€ttras lite. Mitt minne Ă€r fortfarande lika kasst och de stör mig ganska mycket. Önskar att mitt minne kunde vara lika bra som de flesta.

Har varit uppe 1 timme tidigare nÀstan varje morgon ocksÄ imed att kocken ombord ska lÀra mig göra bröd. Sen tar jag inte min paus mellan 13-15 brukar baka eller igÄr hade vi övning.

Har skadat min fot sen mitt knÀ igÄr för att jag gled med mina sÀkerhetsskor i byssan och landade i. "fria med mig position" och knÀet fick ta skada. SÄ jag Àter mindre portioner, och sÄ fÄr jag trÀna sen nÀr de finns tid.

Hoppas ni alla fÄr en bra dag!


1 oktober

Publicerat: 2012-10-01 | 14:56:19 i sjölivet.

Bara för jag vet att ni lÀser sÄ tillÀgnar jag det hÀr inlÀgget till er..

Mormor & morfar! Jag Àlskar er jÀttemycket, saknar er sÄ de vÀrker i hjÀrtat. Det gÄr inte en dag utan att jag saknar att vara hemma hos er, Àta mormors goda mat. Se morfar lösa korsord eller prata om sina sjötider. Eller nÀr morfar skÀmtar om att nu ska jag kolla pÄ formel 1, formel 2 och formel 3. Haha eller mormor som somnar sött i sin fÄtölj nÀr hon kollar pÄ tv. Jag Àlskar er! Allt ni har gjort för mig och fortfarande gör, uppskattas av hela mitt hjÀrta!

Nu har jag varit ifrÄn er allt för lÀnge. Men snart ses vi igen! LÄt denna törn gÄ fort! :))


RSS 2.0