31 mars

Publicerat: 2013-03-31 | 22:12:52 i sjölivet.

HallÄ hallÄ allihopa! Glad pÄsk pÄ er hÀrifrÄn Aberdeen. Vi fick turen att ligga till Kaj denna underbara helg. Alltid kul med lite annorlunda dagar ombord imed att ens jobb blir lite enformigt efter ett tag Àven om man Àlskar de :) men Àr alltid kul att fÄ tillbringa lite tid i en stad och fÄ rasta benen lite.

Idag fick vi en jÀtte stor pÄsk brunch som kocken jÀttefint hade förberett till oss idag. Mycket gott!

Sedan tog jag en tur iland och blev nÄgra kronor fattigare men kÀnslan nÀr man fÄr pÄ sig ett par jeans i en helt fantastisk storlek, dÄ mÄste man ju bara köpa! Har alltsÄ förlorat 4 eller sÀger man 8?! klÀdstorlekar och lyckan Àr total! Köpte Àven lite smycken idag :) billigt och annorlunda :) fynda Àven trilogin om Grey för ynka 15 pund... 600 kr hemma haha se dÀr! Vill lÀsa dom pÄ engelska, kÀnns konstigt med vissa ord i boken pÄ svenska haha

Sen sÄg jag nÄgra ombord i stan sÄ vi fika och fortsatte kolla butiker innan vi avnjöt en god middag pÄ en restaurang.

AlltsÄ en vÀldigt fin söndag, skönt att fÄ sluta lite tidigt ibland ;)

Imorgon den 1e april har jag bott i min lÀgenhet i 1 Är, tÀnk 1 Är?! Sjukt! KÀnns knappt som jag varit hemma pÄ hela Äret... Sen den 2e april firar vi att jag fick detta jobbet Àr sugen pÄ att göra nÄgot smaskigt dÄ :D

Ha de underbart!

FrÄn en glad mÀssjÀnta, som de bara sprudlar om ;)


23 mars

Publicerat: 2013-03-23 | 13:49:15 i sjölivet.

Det hÀr med att vara sjöman, har sina nackdelar ibland. Man mÄste visst lÀra sig olika saker tex. att sova rÀtt, för rullar de sÄ baaaaaaam sÄ kan du hivas rÀtt ut ur kojen! Det gjorde den hÀr damen inatt... Och de har hÀnt förr med mindre skador men inatt slog jag faktiskt mitt huvud ganska hÄrt och fick en stor bula. Nu Àr jag bara öm tack och lov... Jag ligger ju typ alltid i fosterstÀllning, men man ska visst ligga som ett kryss. De Àr stabilast för att ej trilla över haha sÄ inatt fick den hÀr damen lÀgga sig i soffan i tv mÀssen :) sov jÀtte gott dÀr ocksÄ :)

Annars rullar de pĂ„ som vanligt, Ă€lskar mitt jobb. Är lycklig hĂ€r :)

Ha de sÄ bra


19 mars - sailor moon

Publicerat: 2013-03-19 | 21:31:43 i mims.

AlltsÄ detta eviga tjat om min jÀdrans kostym! Men har ju Àntligen fÄtt den uppsydd i Thailand! Nu kommer de svÄraste att finna alla acessoarer!

1. PÄ ebay verkar inte nÄgon intresserad av att lÄta mig bara köpa handskarna och halsbandet sÄ fÄr kanske köpa en drÀkt till? NÄgon som vill vara sailor mars? Hon har samma fÀrg pÄ handskarna och halsbandet haha

2. Skorna & peruken Àr bestÀlld men de ska ta högst 35 dagar att fÄ hem.... Eh? 38 dagar till festen hoppas de kommer!

3. Accessoarerna har jag budat pÄ hoppas jag vinner...

4. Och slutligen, kommer jag gilla att stÄ dÀr helt utklÀdd? Hahahahaha

27 april nu tack! Hoppas allt blir bra tillslut!


19 mars

Publicerat: 2013-03-19 | 12:00:18 i mims.

Ibland fĂ„r man ryckas ifrĂ„n sina drömmar och fokusera pĂ„ verkligheten. Att vara jag, Ă€r visst ingen bra personlighet. Hur mycket man Ă€n vill acceptera att "vara sig sjĂ€lv kommer du lĂ„ngt med" men mĂ€nniskor i min omgivning har mĂ„nga Ă„sikter om olika saker som har med min personlighet att göra vilket jag förstĂ„r. Jag Ă€r vĂ€ldigt egoistisk och labil i mig sjĂ€lv, och jag tror de Ă€r pĂ„ grund av att jag inte vet vem jag vill vara. Det Ă€nda jag vill Ă€r att bli Ă€lskad/omtyckt för den jag Ă€r, men om inte de gĂ„r vad ska man göra dĂ„? FörĂ€ndra hela sig sjĂ€lv? Och inse att mitt nya jag Ă€r kanske bĂ€ttre Ă€n de gamla? Ändra hela mig sjĂ€lv? Hur jag Ă€ter, dricker, talar och gĂ„r? Men hur lĂ€tt Ă€r de nĂ€r man Ă€r 23 Ă„r gammal och har inget annat att jĂ€mföra med förutom att kolla pĂ„ hur andra agerar.

Jag vet att jag pratar för mycket, ointressanta konversationer och oftast vÀldigt mycket om mig sjÀlv.

Dricker snabbt vet jag inte varför, en vana med yrket kanske? LikasÄ att slÀnga i sig maten, fort fÀrdig tillbaka till jobb eller andra roliga saker man hellre vill göra.

Visste inte att jag gick som jag gjorde förens nÄgon talade om de för mig, eller att man sÄg psykotisk ut bland stora folkmassor för se skrÀmmer slag pÄ mig i nyktert tillstÄnd eller i nya omgivningar.

Är medveten om att man Ă€r vĂ€ldigt vulgĂ€r i sitt sĂ€tt att prata men allt de fina sitter inne i mina tankar och oftast nĂ€r jag ska sĂ€ga nĂ„got kommer de ut fel, blir missuppfattat och ibland fĂ„r man inte möjligheten att förklara sig för folk har redan tagit den första meningen med en negativ syn. Man ska inte alltid heller behöva förklara sig anser jag.

Är faktiskt 23 Ă„r, Ă€ven om man fortfarande kan utvecklas sĂ„ Ă€r de tufft för mig att höra att sĂ„ mĂ„nga saker Ă€r sĂ„ operfekta med mig, vill bara sĂ€tta mig i ett hörn och grĂ„ta av frustration. För i dagens lĂ€ge, med hur jag mĂ„r. SĂ„ vill jag hellre höra frĂ„n folk att. "Vi Ă€lskar/tycker om dig för den du Ă€r" Ă€ven om du har brister men de har alla. Även om jag vet innerst inne att mĂ€nniskorna som Ă€r pĂ„ mig om de hĂ€r vill mitt bĂ€sta, sĂ„ ska ni veta att jag blir helt förkrossad, mitt psyke klarar inte av de hĂ€r.

Är redan sĂ„ osĂ€ker pĂ„ mig sjĂ€lv och nu blev de vĂ€rre.

Men Àlskar er alla ÀndÄ för jag vet att ni vill mitt bÀsta.

Ha de sÄ bra


14 mars

Publicerat: 2013-03-14 | 15:40:09 i sjölivet.
Hela denna "ledighet" har varit helt konstig. Först en 3 veckors resa, sen sitta och vĂ€nta pĂ„ att fĂ„ mönstra pĂ„ senare Ă€n vad de var planerat. Veta att mitt Ă€lskade lilla team Ă€r dĂ€r ute, utan mig. Saknar mitt jobb, saknar allihop. Är trött pĂ„ att vara hemma, och har ju bara varit hemma sen i mĂ„ndags.. Första dagen hemma var tilltalande, sov pĂ„ soffan. Nu kĂ€nns de meningslöst, vill bara jobba.
 
Saknar Thailand, sÄ jag nÀstan spricker av Ängest. Trivdes verkligen dÀr nere, ut i fingertopparna. Ville inte lÀmna Koh Chang, grÀt floder de sista kvÀllarna. Hela resan dÀr nere, sÄ tÀnkte jag inte pÄ samma sÀtt som jag gör hÀr hemma. Livet kÀndes sÄ mycket enklare, man kunde bara vara. Men samtidigt sÄ i slutÀnden att bara vara blir nog ocksÄ trÄkigt i lÀngden. Men fler Thailandsresor ska de deifinitivt bli :)
 
Är ocksĂ„ fĂ€rdiglĂ€st med triologin om Christian Grey & Ana, och ja.. Vad ska man sĂ€ga? 1an blev man bara förbannad över, 2an var definitivt bĂ€st och 3an var bara lĂ„ngtrĂ„kig. Men visst, författaren har vĂ„gat skriva nĂ„got mĂ„nga inte kunnat. SĂ„ Ă€r ganska imponerad.
 
De roligaste var ÀndÄ att pÄ mina flygbiljetter bÄde till och frÄn thailand stod de ms ana mihalek, haha sÄ man har blivit pÄmind hela tiden att "du mÄste lÀsa böckerna" haha försökte sÄ lÀnge jag kunde, haha
 
Aja, ska klÀ pÄ mig och bege mig till mormor snart.
 
Ha de sÄ bra
 

2 mars

Publicerat: 2013-03-02 | 04:34:22 i mims.

Usch vad tiden gÄr fort, för fort.. Börjar ju vÀnja mig med detta underbara fina paradis.

Resan till Kambodja va bÄde katastrof och kul. Varmt som f*n! Men vi klara de, dÀr sattes ens tÄlamod pÄ prov deluxe. VÀl inne i Kambodja, sÄ hemskt sÄ fattigt. Pappa sa att sÄhÀr sÄ de ut i Thailand för 20 Är sen. Hotellet var sÄ underbart vackert och fint, jÀtte trevlig personal. Jobbigt dock pÄ nattmarknaden nÀr alla drog i en om bÄde att shoppa och tuk tuk alla blev lika irriterade.

Angkor wat var en underbar men samtidigt jobbig upplevelse. SÄ jÀdrans varmt att man höll pÄ att smÀlla av, men en jÀtte rolig guide och att fÄ se tempel som Àr över 1000 Är gamla, det Àr inte var dag man fÄr uppleva sÄnt.

Vi valde att inte fullfölja hela dagen, efter tempel rundan skulle vi pÄ marknad och flytande marknad men vi valde att hoppa och Äkte tillbaka till hotellet för att slÀnga oss direkt i poolen. Pappa började mÄ jÀtte dÄligt sÄ pÄ kvÀllen gick jag och bonusmor ut och Ät pÄ en buffé som var inkl i resan. Enda negativa Àr att man vÄgar knappt Àta nÄgot för dom skriver inte vad allt Àr pÄ buffén. Vill inte rÄka Àta krokodil, grodor, hund eller nÄgot haha

PÄvÀg hem sÄ sov jag typ hela dagen nÀr vi kom tillbaka till Thailand fick vi en lyxig mini buss sÄ kunde bre ut mig och sova haha

Bor nu i en supermysig bungalow pÄ samma hotell som förut i koh chang.

Är lite sugen pĂ„ att dansa ikvĂ€ll men fĂ„r se hur pigg man Ă€r!

Har bara varit ute och dansat 1 gÄng hÀr och de kÀnns faktiskt lagom. Man orkar knappt hÀr nere!

Ha de bra


RSS 2.0