6 december

Publicerat: 2012-12-06 | 08:22:59 i sjölivet.

Är så himla stolt över pågarna som kämpar på ute på däck och på bryggan! Vi har sen klockan 14 ca igår dragit upp 3 ankare. Vilket är väldigt snabbt enligt min mening :) Om jag har förstått rätt så ska de andra båtarna bli färdiga med sin anchor handling sen ska riggen flyttas 4 timmar bort sen ska vi ankra fast igen. Sen checka så allt är ok sen bär de hemåt igen (hemma hamnen är ju Aberdeen)

Mår lite mystiskt idag med mitt humör och känslomässigt men hoppas de löser sig under dagen. Har en klump i magen, vet inte varför. Inget speciellt har hänt, men de är väl mina tankar som sätter mig på prov igen. Nä ska inte skriva om något sånt här. Positiva ska vi vara!

Längtar tills den 23e december, för då anländer min mormors julklapp. Har en speciell handling som spelas upp i hjärnan om hur hon kommer reagera. Hoppas hon blir lika glad som jag tror! Gör de här för hennes skull för att jag älskar henne och vet att hon behöver de här.

Dags att jobba!

👍


5 december

Publicerat: 2012-12-05 | 08:51:22 i sjölivet.

Vi har legat standby nu till ett rigmove sen i söndags. Innebär lugna dagar ombord och tiden går lite saktare. Men har sjukt kul ändå trots att man är trött som en zombie alltid.

Har tränat rätt så flitigt ombord även om jag har hunnit vara sjuk. Har varit iland i Aberdeen då vi hade en övernattare där för typ några dagar sen. Har bakat lite, väntar på att vi ska jobba färdigt här ute så vi kan få proviant så man kan baka knäck, lussebullar, ischoklad mm ska bli skoj :) hade ju med mig skumtomtar och candy canes hemifrån.

Idag är de halvtid, alltså 14 dagar kvar ombord. Har en ny kock ombord som är jätte härlig att jobba med men ska hem när vi kommer till Aberdeen. Då ska en kvinnlig kock hoppa ombord. Ska bli skoj även om jag gillar och vara enda tjejen ombord. Har ju massa tjejer runt omkring mig hemma alltid, känns som en fristad med 15 andra killar i 28 dagar sen när man kommer ut. Hehe

Inatt började de rulla en del vaknade runt 1, bestämde mig för att sova i dagrummets soffa i vanlig ordning, men fick kolla på lite satc först. Somna inte förens halv 4. Börja lugna ner sig lite då. Vaknade av att gotlänningen ombord kom in och utbrast "MIMI VAFAN!" Haha jag dog haha! Gick in i byssan med täcke och kudde och sa till kocken ska bara springa upp och byta om kommer snart. Haha!

Saknar familj och vänner hemma i vanlig ordning. Men trivs som fisken i vattnet ombord.

Ska återgå till mitt jobb nu, så ha en underbar dag!


RSS 2.0