11 juli

Publicerat: 2012-07-11 | 19:06:36 i sjölivet.
Partiet runt min högra magdel, Ă€r pĂ„ vĂ€ldigt god vĂ€g att gĂ„ över. Visst det gör fortfarande lite ont, men jag har ocksĂ„ ett jobb att sköta. En hĂ€lsa att tĂ€nka pĂ„, och kĂ€nner att ju mer jag rör mig ju mindre ont har jag. Vet inte Ă€nnu vad det Ă€r, eller kunde vara men förhoppningsvis inget allvarligt. Även min tandvĂ€rk och öronsmĂ€rta har försvunnit. Är vĂ€ldigt glad över att kunna jobba normalt igen, stĂ€dade tvĂ€ttstugan igĂ„r, med vĂ€rk i magen, ont i öronen och ont i min tand. Var fullkomligt helt slut efter det, men idag vaska jag D dĂ€ck och C dĂ€ck, och hade fortfarande massvis med energi efterĂ„t. Har Ă€ven fĂ„tt trĂ€nat i 1,5 timme idag, mĂ„ste... FĂ„r panik nĂ€r man vĂ€l har drivet nu, och sĂ„ kan man inte trĂ€na.... KĂ€nns som om man Ă€ter och blir fetare istĂ€llet för att förbrĂ€nna det, Ă€ven om jag inte Ă€ter mycket. Men det Ă€r ju vĂ€ldigt mycket kött och potatis, och det gĂ„r man direkt inte ner i vikt av :P
 
Imorgon Àr vi framme dÀr vi ska slÀppa vÄr FPSO bÄt, och börja ankra fast den. (Om jag fattat rÀtt) det kan ta nÄgra dagar, eller nÄgra veckor. Beror pÄ vÀder. Hoppas det blir sÄ pass bra tajmat att vi kommer precis till Aberdeen dÄ vi ska avmönstra, annars kanske vi Äker pÄ ett jobb igen, och Äker inte hem den 1 augusti. Den hÀr gÄngen vill jag verkligen Äka hem, har mÄnga saker jag ska göra den hÀr ledigheten. Annars hade de ju varit lugnt :)
 
Dags att jobba igen, klockan Àr snart 15.00 hÀr och vi ligger 4 1/2 timme bakom svensk tid=)
 
Ha en bra dag
 
 

9 juli

Publicerat: 2012-07-09 | 15:47:03 i sjölivet.
ÅH har fĂ„tt se valar Ă€ntligen. Dock frĂ„n vĂ€ldigt lĂ„ng distans men de gör ingenting, jag har fĂ„tt se nu iallafall. Kan man lĂ€ngta tills man fĂ„r se nĂ„gon pĂ„ nĂ€ra hĂ„ll. Kan ju alltid hĂ„lla tummarna att vi fĂ„r ett jobb i Grönland nĂ„gon gĂ„ng, för dĂ€r ska visst finnas massor =)
 
Annars jobbar jag, med vĂ€rldens smĂ€rta i högra nederdelen av min mage. Vettikatten vad de kan va, dĂ„ man Ă€r svinrĂ€dd att de kan vara blindtarmen, men lĂ€ste om de igĂ„r. Visar inga symptomer som "IllamĂ„ende eller feber" sĂ„ kan inte vara det. SĂ„ fĂ„r helt enkelt se hur de urartar sig, kan knappt sitta eller gĂ„, eller jo de kan jag men de gör ju ont. Kan inte skita i att jobba... Är jag inte genomförkyld och hostig, sĂ„ Ă€r de nĂ„got annat. Typiskt blir sĂ„ jĂ€vla ledsen nĂ€r man inte kan jobba fullt ut, för man Ă€r sĂ„ trött och stĂ€ndigt har ont.
 
Rast nu, och har valt att pröva pĂ„ ikvĂ€ll att trĂ€na.. Jag som skulle trĂ€na varje dag, pfft! Kanske ska proppa i sig massa panodil sen trĂ€na? FÖR JAG VILL GÅ NER I VIKT OCH FÅ UPP MIN MOTORIK!
 
Ha en trevlig dag
 

7 juli

Publicerat: 2012-07-07 | 14:56:57 i sjölivet.
SORRY! Men sitter knappt vid datorn hÀr ombord, mobilen anvÀnds ju flitigt. Men sen jag fick "pröva pÄ" den nya bloggen hÀr, sÄ kan jag inte logga in pÄ min app :( Annars Àr den nya designen i toppskick faktiskt, mycket finare. Dessutom roligare att skriva (dÄ jag gör de haha)
 
Har varit ombord pÄ bÄten i 1 vecka nu, och det kÀnns redan som en evighet haha. VÀl framme i Belfast, sÄ va de jÀtteskoj att trÀffa exakt alla igen, bÄda besÀttningarna dÄ (imed att jag har jobbat med bÄda nu) blev att jag gick och la mig rÀtt tidigt den dagen dÄ, imed att man knappt sov nÄgot pÄ vÀgen...
 
Dagen efter var man uppe i tid, gjorde sin dag sen gick man faktiskt iland och trÀffa nÄgra i det andra crewet som hade valt att stanna pÄ en mini semester. Shoppade lite, och hade en otroligt rolig kvÀll. A tour in Belfast :)
Även mĂ„ndagen gick man iland för att kĂ€ka med de gĂ€nget. DĂ„ligt nog pĂ„ lördagen blev jag jĂ€ttesjuk, vĂ€rsta förkylningen och hosta. Men som vanligt försökte jag veva bort det, hatar att vara sjuk nĂ€r man inte har nĂ„gon möjlighet till att kunna vara det. Kan ju inte ligga en hel dag och tycka synd om sig sjĂ€lv direkt? SjukanmĂ€la sig gĂ„r ju inte heller haha
 
Redan i torsdags sÄ börja jag trÀna, försiktigt dÄ jag fortfarande har hosta kvar... (ingen nÄdig sÄdan) ska iallafall trÀna varje dag, om de nu bara Àr 15 min till över 1 timme. Ska ju inte slita ut mig, Àven om jag vill gÄ ner i vikt haha!
 
VÄrt jobb nu med bÄten Àr att dra en "oljeriggs bÄt" över atlanten frÄn Belfast till Kanada, vÀl dÀr ska vi slÀppa den, för att sedan segla tillbaka till Aberdeen. Som de ser ut nu kan inte riggen segla pÄ egen hand, sÄ vÄr bÄt drar den, och den lÀr dröja 1 vecka minst tills vi Àr framme i Kanada. Vad de ser ut som lÀr vi inte nÄ land. Men jag hoppas ÀndÄ, Àven om jag Àlskar att befinna mig pÄ en bÄt, sÄ Àr de en sÄdan otrolig kÀnsla nÀr man fÄr sÀtta foten i ett annat land nÀr man har varit pÄ en bÄt ett tag :)
 
Hade brandövning idag, en snabb sÄdan. Men ganska roligt ÀndÄ :) NÀr vÀl övningen var över (jag satt ner pÄ durken/golvet) och skulle resa mig upp, sÄ rulla de till sÄ jag flög bakÄt.. Alla skratta! Givetvis riktigt roligt nÀr Mimi klantar sig haha
 
Nu Àr jag ganska trött, sÄ blir en vilorunda. Sen ska jag trÀna en liten runda ikvÀll, Àr ju ÀndÄ lördag. TÀnkte ta söndagar till vilodagar. Sen trÀna alla andra dagar!
 
Ha en bra dag!

RSS 2.0