31 mars

Publicerat: 2013-03-31 | 22:12:52 i sjölivet.

Hallå hallå allihopa! Glad påsk på er härifrån Aberdeen. Vi fick turen att ligga till Kaj denna underbara helg. Alltid kul med lite annorlunda dagar ombord imed att ens jobb blir lite enformigt efter ett tag även om man älskar de :) men är alltid kul att få tillbringa lite tid i en stad och få rasta benen lite.

Idag fick vi en jätte stor påsk brunch som kocken jättefint hade förberett till oss idag. Mycket gott!

Sedan tog jag en tur iland och blev några kronor fattigare men känslan när man får på sig ett par jeans i en helt fantastisk storlek, då måste man ju bara köpa! Har alltså förlorat 4 eller säger man 8?! klädstorlekar och lyckan är total! Köpte även lite smycken idag :) billigt och annorlunda :) fynda även trilogin om Grey för ynka 15 pund... 600 kr hemma haha se där! Vill läsa dom på engelska, känns konstigt med vissa ord i boken på svenska haha

Sen såg jag några ombord i stan så vi fika och fortsatte kolla butiker innan vi avnjöt en god middag på en restaurang.

Alltså en väldigt fin söndag, skönt att få sluta lite tidigt ibland ;)

Imorgon den 1e april har jag bott i min lägenhet i 1 år, tänk 1 år?! Sjukt! Känns knappt som jag varit hemma på hela året... Sen den 2e april firar vi att jag fick detta jobbet är sugen på att göra något smaskigt då :D

Ha de underbart!

Från en glad mässjänta, som de bara sprudlar om ;)


23 mars

Publicerat: 2013-03-23 | 13:49:15 i sjölivet.

Det här med att vara sjöman, har sina nackdelar ibland. Man måste visst lära sig olika saker tex. att sova rätt, för rullar de så baaaaaaam så kan du hivas rätt ut ur kojen! Det gjorde den här damen inatt... Och de har hänt förr med mindre skador men inatt slog jag faktiskt mitt huvud ganska hårt och fick en stor bula. Nu är jag bara öm tack och lov... Jag ligger ju typ alltid i fosterställning, men man ska visst ligga som ett kryss. De är stabilast för att ej trilla över haha så inatt fick den här damen lägga sig i soffan i tv mässen :) sov jätte gott där också :)

Annars rullar de på som vanligt, älskar mitt jobb. Är lycklig här :)

Ha de så bra


19 mars - sailor moon

Publicerat: 2013-03-19 | 21:31:43 i mims.

Alltså detta eviga tjat om min jädrans kostym! Men har ju äntligen fått den uppsydd i Thailand! Nu kommer de svåraste att finna alla acessoarer!

1. På ebay verkar inte någon intresserad av att låta mig bara köpa handskarna och halsbandet så får kanske köpa en dräkt till? Någon som vill vara sailor mars? Hon har samma färg på handskarna och halsbandet haha

2. Skorna & peruken är beställd men de ska ta högst 35 dagar att få hem.... Eh? 38 dagar till festen hoppas de kommer!

3. Accessoarerna har jag budat på hoppas jag vinner...

4. Och slutligen, kommer jag gilla att stå där helt utklädd? Hahahahaha

27 april nu tack! Hoppas allt blir bra tillslut!


19 mars

Publicerat: 2013-03-19 | 12:00:18 i mims.

Ibland får man ryckas ifrån sina drömmar och fokusera på verkligheten. Att vara jag, är visst ingen bra personlighet. Hur mycket man än vill acceptera att "vara sig själv kommer du långt med" men människor i min omgivning har många åsikter om olika saker som har med min personlighet att göra vilket jag förstår. Jag är väldigt egoistisk och labil i mig själv, och jag tror de är på grund av att jag inte vet vem jag vill vara. Det ända jag vill är att bli älskad/omtyckt för den jag är, men om inte de går vad ska man göra då? Förändra hela sig själv? Och inse att mitt nya jag är kanske bättre än de gamla? Ändra hela mig själv? Hur jag äter, dricker, talar och går? Men hur lätt är de när man är 23 år gammal och har inget annat att jämföra med förutom att kolla på hur andra agerar.

Jag vet att jag pratar för mycket, ointressanta konversationer och oftast väldigt mycket om mig själv.

Dricker snabbt vet jag inte varför, en vana med yrket kanske? Likaså att slänga i sig maten, fort färdig tillbaka till jobb eller andra roliga saker man hellre vill göra.

Visste inte att jag gick som jag gjorde förens någon talade om de för mig, eller att man såg psykotisk ut bland stora folkmassor för se skrämmer slag på mig i nyktert tillstånd eller i nya omgivningar.

Är medveten om att man är väldigt vulgär i sitt sätt att prata men allt de fina sitter inne i mina tankar och oftast när jag ska säga något kommer de ut fel, blir missuppfattat och ibland får man inte möjligheten att förklara sig för folk har redan tagit den första meningen med en negativ syn. Man ska inte alltid heller behöva förklara sig anser jag.

Är faktiskt 23 år, även om man fortfarande kan utvecklas så är de tufft för mig att höra att så många saker är så operfekta med mig, vill bara sätta mig i ett hörn och gråta av frustration. För i dagens läge, med hur jag mår. Så vill jag hellre höra från folk att. "Vi älskar/tycker om dig för den du är" även om du har brister men de har alla. Även om jag vet innerst inne att människorna som är på mig om de här vill mitt bästa, så ska ni veta att jag blir helt förkrossad, mitt psyke klarar inte av de här.

Är redan så osäker på mig själv och nu blev de värre.

Men älskar er alla ändå för jag vet att ni vill mitt bästa.

Ha de så bra


14 mars

Publicerat: 2013-03-14 | 15:40:09 i sjölivet.
Hela denna "ledighet" har varit helt konstig. Först en 3 veckors resa, sen sitta och vänta på att få mönstra på senare än vad de var planerat. Veta att mitt älskade lilla team är där ute, utan mig. Saknar mitt jobb, saknar allihop. Är trött på att vara hemma, och har ju bara varit hemma sen i måndags.. Första dagen hemma var tilltalande, sov på soffan. Nu känns de meningslöst, vill bara jobba.
 
Saknar Thailand, så jag nästan spricker av ångest. Trivdes verkligen där nere, ut i fingertopparna. Ville inte lämna Koh Chang, grät floder de sista kvällarna. Hela resan där nere, så tänkte jag inte på samma sätt som jag gör här hemma. Livet kändes så mycket enklare, man kunde bara vara. Men samtidigt så i slutänden att bara vara blir nog också tråkigt i längden. Men fler Thailandsresor ska de deifinitivt bli :)
 
Är också färdigläst med triologin om Christian Grey & Ana, och ja.. Vad ska man säga? 1an blev man bara förbannad över, 2an var definitivt bäst och 3an var bara långtråkig. Men visst, författaren har vågat skriva något många inte kunnat. Så är ganska imponerad.
 
De roligaste var ändå att på mina flygbiljetter både till och från thailand stod de ms ana mihalek, haha så man har blivit påmind hela tiden att "du måste läsa böckerna" haha försökte så länge jag kunde, haha
 
Aja, ska klä på mig och bege mig till mormor snart.
 
Ha de så bra
 

2 mars

Publicerat: 2013-03-02 | 04:34:22 i mims.

Usch vad tiden går fort, för fort.. Börjar ju vänja mig med detta underbara fina paradis.

Resan till Kambodja va både katastrof och kul. Varmt som f*n! Men vi klara de, där sattes ens tålamod på prov deluxe. Väl inne i Kambodja, så hemskt så fattigt. Pappa sa att såhär så de ut i Thailand för 20 år sen. Hotellet var så underbart vackert och fint, jätte trevlig personal. Jobbigt dock på nattmarknaden när alla drog i en om både att shoppa och tuk tuk alla blev lika irriterade.

Angkor wat var en underbar men samtidigt jobbig upplevelse. Så jädrans varmt att man höll på att smälla av, men en jätte rolig guide och att få se tempel som är över 1000 år gamla, det är inte var dag man får uppleva sånt.

Vi valde att inte fullfölja hela dagen, efter tempel rundan skulle vi på marknad och flytande marknad men vi valde att hoppa och åkte tillbaka till hotellet för att slänga oss direkt i poolen. Pappa började må jätte dåligt så på kvällen gick jag och bonusmor ut och åt på en buffé som var inkl i resan. Enda negativa är att man vågar knappt äta något för dom skriver inte vad allt är på buffén. Vill inte råka äta krokodil, grodor, hund eller något haha

Påväg hem så sov jag typ hela dagen när vi kom tillbaka till Thailand fick vi en lyxig mini buss så kunde bre ut mig och sova haha

Bor nu i en supermysig bungalow på samma hotell som förut i koh chang.

Är lite sugen på att dansa ikväll men får se hur pigg man är!

Har bara varit ute och dansat 1 gång här och de känns faktiskt lagom. Man orkar knappt här nere!

Ha de bra


RSS 2.0