26 januari

Publicerat: 2013-01-26 | 22:43:00 i sjölivet.
SÄg precis en av de sorgligaste filmerna jag nÄgonsin sett i hela mitt liv, den heter Now is good.
 

Den vÀnde ut och in pÄ alla mina kÀnslomÀssiga situationer, den fick mig och inse att man ska ta vara pÄ livet. NÀr man vet att man ska dö, hur man ska ta vara pÄ sina sista dagar, veckor eller mÄnader man har kvar. Kan inte sÀtta mig in i situationen men kunde inte lÄta bli att grÄta mig igenom hela filmen ÀndÄ. För de hon ville uppnÄ, och fick uppnÄ Àr saker som alla vill egentligen. Men hon fick nÀstan allt pÄ kort tid, medans vi som Àr friska fÄr vÀnta lÀngre, hela processen.
 
Jag vill att allt ska ske nu, jag har min egen lista över vad jag önskar att mitt liv ska vara eller bli. Vissa har jag uppnÄtt, visa strÀvar jag efter, vissa har inte hÀnt Ànnu hur mycket man Àn önskar sig att de ska gÄ i uppfyllelse.
 
Saker som jag uppnÄtt..
 
- Klarade av skolan
- Jobbat utomlands
- Har en fin lÀgenhet
- Har ett jobb som jag Àlskar
 
Saker jag vill uppnÄ...
 
- Ett lyckligt liv..
- KĂ€rlek..
- Älska nĂ„gon
- Bli Àlskad för den jag Àr
- Älska mig sjĂ€lv
- FörstÄ mig sjÀlv
- FÄ svar pÄ alla frÄgor om livet jag har..
 
- Resa vÀrlden runt
- Bli sjökock
- Gifta mig
- Skaffa barn (Àven om jag Àr rÀdd att mitt barn ska fÄ adhd precis som jag, vill inte att mitt barn ska fÄ ett likadant liv som jag haft)
- Flytta utomlands
- LĂ€ra mig att surfa
- Bli kÀnd (omöjligt ;) men man mÄste fÄ drömma)
- KlÀ ut mig till Sailor Moon pÄ en maskerad eller Halloween ;P
- Se phantom of the opera live
- Besöka Madame tussaude
- Se eiffel tornet
- Bli proffsdansare ;)
- Vara med i en film
- Att aldrig mista nÄgon som Àr mig nÀra.
 
Listan kan göras lÄng... Men detta Àr vad jag kom pÄ just nu :) Vissa Àr omöjliga, vissa Àr möjliga. Men man fÄr ju lov att ha fantasi och förhoppningar om livet.
 

Live every moment, love every minute

 
 
 

21 januari

Publicerat: 2013-01-21 | 22:27:19 i sjölivet.

KÀnslomÀssig freak, vet inte vart jag ska göra av alla kÀnslor som passerar denna sköra kropp. Trött, utmattad, glad men ÀndÄ ledsen. Lyssnar pÄ vÀldigt nedstÀmda lÄtar just nu och de innebÀr att jag inte Àr riktigt i mitt fulla glada stadie annars brukar de vara blandat. Lugna lÄtar Àr bra att sjunga till, sÄ anvÀndbart var de dÄ. Nu vill jag mest grÄta. Men försöker hÄlla inne allt för Àr ombord nu dÄ ska jag inte vara ledsen. För att vara ombord fÄr en liten del av mig att bli lycklig.

Vet inte varför jag mÄr dÄligt, kan vara för kÀftsmÀllen att jag inte kan lÀngre trÀna pÄ de viset jag önskat jag kunnat pÄ vÀldigt lÀnge. NÀr man verkligen verkligen vill, sÄ var de en kÀftsmÀll direkt. Men ombord nu har jag i min hytt börjat fÄ ut mina kÀnslor pÄ andra sÀtt, grÄta och dansa samtidigt. Rör ju pÄ hela kroppen och ryggen tar inte skada pÄ samma sÀtt som att löpa intensivt pÄ löpbandet som man egentligen vill göra.

Har börjat Àta mindre igen, inte ens lönt för mig att försöka Àta normalt och trÀna. Lika bra att Àta lite, krympa matsÀcken för de resulterade hemma denna gÄngen att man Ät mindre. Ska bara försöka hÄlla de hÀr jÀvla 5 gÄnger mÄlen om dagen som man duktigt gör hÀr ombord men hemma kanske man Àter högst 2 gÄnger om dagen. KÀnner inga hungerkÀnslor lÀngre. Mat kÀnns meningslöst, för vill bara gÄ ner de dÀr jÀvla 10 kg till, för att mÄ bra i mig sjÀlv. Men samtidigt hur snyggt Àr de om man inte kan trÀna och bli fit dÀr emellan, rÀcker jag tar lite tyngder gör nÄgra övningar. Bye Bye ryggjÀvel, kan inte riskera att fÄ ont igen. Har ett arbete att tÀnka pÄ... Som jag dessutom Àlskar över allt annat.

Thailand, nu tack! Behöver denna resan för att finna min inre frid i mig sjĂ€lv. Är bara orolig att pappa och bonusmor kommer fĂ„ se sidor jag knappt visar för nĂ„gon nĂ€r vi kommer spendera 21 dagar tillsammans i ett annat land. Sidor jag stĂ€nger in mig sjĂ€lv med som ingen annan fĂ„r se. Förhoppningsvis kommer jag mĂ„ bra igenom hela resan. Man kan inte alltid tĂ€nka positivt, lite negativ mĂ„ste man vara. Realistiska! Jag Ă€r ocksĂ„ mĂ€nniska, man fĂ„r lov att vara ledsen. Man mĂ„ste fĂ„ kunna vara sig sjĂ€lv.

Året har precis börjat, var pepp pĂ„ att detta skulle bli ett bra Ă„r! Men den realistiska Mimi har kommit ikapp mig, bara för de Ă€r nytt Ă„r sĂ„ betyder inte de att jag 2012 försvinner pĂ„ ett nyck! TyvĂ€rr.

FörlÄt för detta oerhört deprimerande inlÀgg....

SÄ till nÄgot skoj, eller ja skoj och skoj. Ligger standby mitt ute pÄ ett stormigt Nordsjön vÀntar pÄ klartecken för riggen som ska flyttas. Har inte varit min dag idag, yr, snurrig, ostabila sjöben och en skada vid ögonbrynet. Hade pÄ kÀnn att de skulle hÀnda förr eller senare imed att det var en temporÀr lösning tills snillet Mimi kom pÄ en bÀttre idé men dÄ var de redan försent haha en styrman kom ner och sa att du blöder Mimi, hade ju bara ont efter smÀllen. SnÀll som han var sÄ plÄstra han om mig. Tycker om min besÀttning vÀldigt mycket :)

Godnatt 👍🙏😘


16 januari

Publicerat: 2013-01-16 | 21:37:38 i sjölivet.
Det har varit en vÀldigt hÀndelserik dag, eller inte hahaha... Kanske för er, men Äkte tÄg i 1 timme, sprang till gaten pÄ sÄdÀr 10 min men hann köpa ciggaretter. Flög flygplan till Aberdeen i vanlig ordning, och sen hamna vi pÄ ett hotell för bÄten lÄg till ankars och vÀntade pÄ att fÄ förtöja till kaj.
 
PĂ„ hotellet sov jag, Ă„t, sen sov igen. Det enda som oroa mig var mitt batteri pĂ„ mobilen haha, dagens ilands problem. Mobilbatteriet, suger MÖÖÖÖG! Kunde heller inte ladda den dĂ„ jag inte har sĂ„dana uttag som de har hĂ€r :P
 
Sen skulle vi i all hast ner till kajen för bÄten skulle komma in men stod dÀr i 1 timme och frös fötterna av mig, kÀnde att hÀr skulle de bannemig bli köldskador.
 
Ny dag imorgon, bara 27 dagar kvar ombord och 31 dagar till THAILAND.. :D Som jag vill dit nuuuuuu!!
 
Ha de sÄ bra
 
 
 
 
 

14 januari

Publicerat: 2013-01-14 | 12:30:46 i musik.

Words
Skylar Grey

Always in a rush
Never stay on the phone long enough
Why am I so self-important?
Said I'd see you soon
But that was, oh, maybe a year ago
Didn't know time was of the essence

So many questions
But I'm talking to myself
I know that you can't hear me any more
Not anymore
So much to tell you
And most of all goodbye
But I know that you can't hear me any more

It's so loud inside my head
With words that I should have said
And as I drown in my regrets
I can't take back the words I never said
I never said
I can't take back the words I never said

Always talking shit
Took your advice and did the opposite
Just being young and stupid
I haven't been all that you could've hoped for
But if you'd held on a little longer
You'd have had more reasons to be proud

So many questions
But I'm talking to myself
I know that you can't hear me any more
Not anymore
So much to tell you
And most of all goodbye
But I know that you can't hear me any more

It's so loud inside my head
With words that I should have said
And as I drown in my regrets
I can't take back the words

The longer I stand here
The louder the silence
I know that you're gone but sometimes I swear that I hear
Your voice when the wind blows
So I talk to the shadows
Hoping you might be listening 'cos I want you to know

It's so loud inside my head
With words that I should have said
And as I drown in my regrets
I can't take back the words I never said
I never said
I can't take back the words I never said
Never said
I can't take back the words I never said


11 januari

Publicerat: 2013-01-11 | 01:16:12 i sjölivet.

Medans jag försöker vÀnda och vrida pÄ mig sÄ smÀrtan ska försvinna sÄ tÀnkte jag uppdatera lite hÀr för er :)

Har haft mycket pÄ gÄng den hÀr ledigheten Àn Àr de inte slut :) Har bokat en tid pÄ lördag för inte mindre Àn min 4e tattuering :) Ska ocksÄ bygga ut min text pÄ ryggen, den har aldrig kÀnts riktigt komplett sÄ nu ska den bli de Àven fylla i mitt fina B bakom örat. 4 tatueringar sen Àr förhoppningsvis den hÀr damen nöjd! :)

Som mÄnga andra ocksÄ vet Àr de 28 dagars jobb om 5 dagar igen, lÀngtar knappt! Sista snart 2 veckorna hemma har varit ganska trÄkiga imed att de första 2 varit otroligt hÀndelserika. Jul, nyÄr massa fest och roliga upptÄg.

Sen nÀr man kommer hem den 13 februari (förhoppningsvis, man vet ju aldrig ;) ) sÄ behöver jag, pappa och bonusmor bara vÀnta i 4 dagar för sen gÀller de 3 underbara efterlÀngtade veckor i paradiset Thailand! Ska bliiii sÄ skönt! Har sÄ stora förhoppningar sÄ fÄr dÀmpa mig lite hehe pappa och bonusmors fel! Men litar pÄ dom nÀr de sÀger att du kommer Àlska maten, miljön och hur avslappnande allt Àr! Men de finns ju Àven baksidor ocksÄ, mygg, kryp och allt sÄnt man verkligen hatar! Hade dött om jag sett en stor spindel, orm eller harmlösa djur som ödlor hatar ödlor haha

NÀ ska försöka sova nu.. Dagen imorgon kommer bli mysig!

Först lunch med min fina moster, sen trÀffa upp bonusmor för att Äka till tattueraren och förplanera lite sen blir de Fondueafton ala hasslarp (olja inte buljong hehe) lÀngtar knappt!

Godnatt


9 januari - del tvÄ

Publicerat: 2013-01-09 | 21:25:43 i sjölivet.
Har ju ett privat instagramkonto, dÀr jag lÀgger upp mycket bilder pÄ min vardag hÀr Àr ett urval.
 

 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

9 januari

Publicerat: 2013-01-09 | 21:19:21 i mims.
Jajajajajaja, jag vet dÄlig uppdatering.
 
Men helt Ă€rligt, sĂ„ försöker jag faktiskt komma pĂ„ hur man fĂ„r tillbaka sin blogglust, och vad man ska skriva om? KĂ€nner mig mĂ„ngfaldig med ord och meningar i huvudet men kan inte riktigt sĂ€tta det i verket att skriva de hĂ€r. Kanske blir för mycket av vad som egentligen ska stanna dĂ€r inne? För Ă€rligt talat, hade jag börjat skriva hĂ€r igen utan att veta vad jag ska rikta in mig pĂ„.. SĂ„ kan vi börja kalla den hĂ€r bloggen för LIVSFRÅGEBLOGGEN! Men de tror jag inte ni skulle uppskatta eller hur?
 
Tror nog bara de behövs en ny snygg design, sÀtta sig ner och tÀnka igenom hur man kan nÄ ut till er som lÀser pÄ ett bra sÀtt.
 
Det kÀnns som allt Àr pÄ sin plats just nu i livet, men ÀndÄ fattas mÄnga delar fortfarande. MÄste bestÀmma mig för om min blogg ska bli "Lite kÀnslor, och pratar om min vardag" eller lite ytlig med mode, smink, hÄr, musik, filmer mm. Eller en tanke som dök upp ironiskt i tankarna hÀromdagen.. HÄngel in the city - Helsingborg edition hahahahaha! För helt seriöst? Hur seriös ska man va? hahahahaha Vill ju fÄ med allt! Men de jag inte riktigt kan förstÄ med kÀnda bloggare hur de kan utelÀmna mÄnga saker frÄn sitt liv men ÀndÄ kunna skriva bra saker?
 
För hĂ€r Ă€r jag, mimi med de detaljerade meningarna om hur mitt liv ser ut, borde se ut, önskar att de skulle se ut. Förr kunde jag skriva allt, skriver vĂ€l ganska mycket nu ocksĂ„ om mitt liv pĂ„ facebook. VĂ€ldigt ytlig, men samtidigt.. MĂ„nga, dĂ„ menar jag MÅÅÅÅNGA mĂ€nniskor kĂ€nner inte egentligen mig.. Inte den riktiga Mimi. Ni tror ni kĂ€nner mig, men har figurerat ut att de finns 2 sidor av mig. 1 sida har mĂ„nga sĂ€tt, men den andra har vĂ€ldigt fĂ„ fĂ„tt se. Alter ego? Psykiskt störd? Nej, tror inte de. Ganska normalt tycker jag.. För man beter ju sig pĂ„ olika sĂ€tt i olika situationer. Medans alla sĂ€ger att man ska vara sig sjĂ€lv... Man mĂ„ste veta vad man kan sĂ€ga som Ă€r rĂ€tt eller fel i vissa sammanhang. Men ibland har inte jag den spĂ€rren. 
 
Visst önskar jag att den högsta prioiteringen i mitt liv hade varit att jag kunde tÀnka innan jag talar i sociala sammanhang. Men nu Àr de sÄ att jag pratar sen tÀnker... Detta Àr jag, och det krÀvs en hel del att Àndra pÄ mig. Det kommer med tiden..
 
Fick ni smak pÄ hur de snurrar i min hjÀrna nu? Blurrigt va? Hahaha
 
Ha de fint
 
/Psykot! :P
 
 

RSS 2.0