29 juni

Publicerat: 2014-06-29 | 13:00:09 i mims.
Drömmar. Ja dom finns de gott om i min vĂ€rld. Varför inte krydda med att jag ALDRIG har fina drömmar mer? 

Inatt drömde jag om att jag mördade nĂ„gon, trodde iaf men personen i frĂ„ga klarade sig men förlorade 2 ben. Jag kĂ€nner mig vĂ€rdelös! Verkligen att jag Ă€r kapabel till att mörda nĂ„gon i mina drömmar men jag vet innerst inne att de handlar om sĂ„ mycket mer. DĂ€rför har man iDream som app pĂ„ mobilen för att inte tappa de helt. 

:( 28 juni

Publicerat: 2014-06-28 | 19:04:56 i sjölivet.
Är sĂ„ taggad inför nĂ€sta vecka, avmönstrings stĂ€d ;) snart hemgĂ„ng och fasiken va jag ska ha kul denna ledigheten. Ska försöka göra nĂ„got roligt varje dag, försöka mig pĂ„ de hĂ€r med att bada i havet hemma, sola som fan, trĂ€na, festa och umgĂ„s med vĂ€nner. Precis som man gör i juli mĂ„nad :D 

Har haft lite upp och ner dagar hĂ€r ombord, vĂ€ldigt vanligt i mitten av törnen haha varför vet jag inte. Haha 

Men mĂ„r bĂ€ttre nu och taggar som sagt avmönstrings stĂ€d :D tycker de Ă€r roligt för man Ă€r igĂ„ng heeeela tiden kĂ€nns de som, fast de kanske bara tar 2 timmar haha men de Ă€r som ett konditionspass :D 

Ska frĂ„n och med nu slĂ€ppa allt negativt omfamna de positiva. De Ă€r dags att gĂ„ vidare och lĂ„ta livet rulla pĂ„. De tog ett tag, men man inser vĂ€l saker efter ett tag och hĂ€r ute pĂ„ bĂ„ten blir man vĂ€l egoistisk. TĂ€nker mycket pĂ„ sig sjĂ€lv och vad man sjĂ€lv behöver. Vilket jag tycker Ă€r nyttigt pĂ„ ett sĂ€tt :) 

Ha en fortsatt hĂ€rlig dag! 26 juni - del 2

Publicerat: 2014-06-26 | 13:00:17 i mat&bak.
NĂ„gon jag verkligen kĂ€nner mig enormt avundsjuk pĂ„, Ă€r bagerskan Manuela som jag följer flitigt pĂ„ instagram hennes hemsida Ă€r http://www.passionforbaking.com, denna norska kvinna gör sĂ„ otroligt fina bakverk, tĂ„rtor och framförallt har hon ett kök som man avgudar och skulle sjĂ€lv vilja ha... Lixom ge mig? Hennes kĂ€nsla för detaljer i sina bilder hon förmedlar pĂ„ sin instagram Ă€r helt sjuka! Henne ser jag upp till, för de Ă€r min största dröm. Öppna ett kafĂ© just i de hĂ€r stuket fĂ€rgmĂ€ssigt och de detaljerna hon framför. Jag tycker hon mixar lite 50 tal med shabby... Alla tokbakglada har verkligen missat nĂ„got! In och följ och dregla över hennes kök och bakverk som jag gör! 😍😍😍 

Bara alla hennes kitchen aids hon har 2 st en rosa en turkos, 1 rosa blender de superfina smeg kylskĂ„p i rosa... Och alla  andra fina saker... 


26 juni

Publicerat: 2014-06-26 | 10:00:29 i sjölivet.
Karma, de slĂ„r till nĂ€r du minst anar de. Jag har alltid varit Ă€rlig och rakryggad (ibland rakryggad) nĂ€r de gĂ€ller vĂ€nner och förvĂ€ntar mig 100% tillbaka. Visst kan Ă€rlighet sĂ„ra, men hellre sĂ„rad av sanningen Ă€n av lögner. 

Ett förlĂ„t kan leda till bĂ„de negativa och positiva saker. Ett förlĂ„t kan menas att tack för att du Ă€r Ă€rlig men vi kan inte Ă„tergĂ„ till de som varit, eller sĂ„ kan ett förlĂ„t menas, vi drar ett strĂ€ck över de hĂ€r och fortsĂ€tter. 

Men nĂ€r mĂ€nniskor inte kan be om ursĂ€kt nĂ€r de finns bevis som sĂ€ger att handlingen du gjort, de finns dĂ€r. Och andra sĂ„g de, och du fortf Ă€r sĂ„ stolt att du inte kan förlĂ„ta för dina snedsteg. SĂ„ Ă€r du en hemsk mĂ€nniska, stolt och fruktansvĂ€rt illojal. Helt enkelt hemsk och ful. 

Även om i en sĂ„dan situation och du bett om förlĂ„telse i efterhand med olika anledningar till varför sĂ„ hade jag endast godtagit din ursĂ€kt men vi hade tyvĂ€rr inte kunnat Ă„tergĂ„ till nĂ„got som vi en gĂ„ng hade. Tillit. 

De hemskaste i de hela nĂ€r nĂ„gon Ă€r skyldig och inte kan erkĂ€nna sina misstag. Är nĂ€r personen med alla medel ska försöka spela oskyldig, försöka fĂ„ andra pĂ„ sin sida och visa att jag Ă€r en fin mĂ€nniska men inuti sĂ„ vet du att du gjort de hĂ€r och Ă€ven personen som du gjort de mot vet de. MĂ€nniskan som blivit pĂ„verkad av de hĂ€r försöker luta sig tillbaka och sluta tĂ€nka pĂ„ att en nĂ€ra vĂ€n, Ă€r illojal. StjĂ€l frĂ„n sin vĂ€n men kan inget annat Ă€n vĂ€nta pĂ„ karman. 

SĂ„ hoppas den kommer mĂ„ngfaldigt till dig. Du förtjĂ€nar inget gott. Och jag fĂ„r lov och vara hatisk, för du fick mig att tvivla pĂ„ alla i min nĂ€rhet. Du fick migoch  inse hur godhjĂ€rtad man Ă€n Ă€r, sĂ„ utnyttjar mĂ€nniskor de Ă€ndĂ„. 

Din jĂ€vel! 


25 juni - del 2

Publicerat: 2014-06-25 | 18:09:20 i mims.
Blir sĂ„ trött ibland, och bitter pĂ„ vissa situationer hĂ€r i livet. 

Varför Ă€r de inte lĂ€tt för folk att vara Ă€rliga istĂ€llet för att dra ut pĂ„ saker? Varför inte lösa saker och ring direkt istĂ€llet för att hĂ„lla de inne? 

Blir sĂ„ trött ibland pĂ„ att alltid ha tankarna pĂ„, varför kan jag inte fĂ„ lov att vara den jag Ă€r? Varför kan ingen tycka om mig för den jag Ă€r? Varför ska de hela tiden pikas att sĂ„ kan du inte vara, sĂ„ kan du inte göra. Sluta med de, gör inte sĂ„.... 

Förhelvete jag Ă€r 25 Ă„r, detta Ă€r personen jag Ă€r. Vill JAG Ă€ndra pĂ„ mig sjĂ€lv sĂ„ gör jag de, visst Ă€r de trevligt om mĂ€nniskor talar i en vĂ€nlig nivĂ„ om vad jag gör för fel istĂ€llet för att förödmjuka mig? Vara elak? IstĂ€llet för trevlig? Mina taggar gĂ„r rĂ€tt ut, och blir förbannad och irriterad. Vi alla Ă€r mĂ€nskliga, och har kĂ€nslor. Men ibland förstĂ„r inte vissa mĂ€nniskor att saker de sĂ€ger sĂ„rar personen du sĂ€ger de till on du inte kan sĂ€ga nĂ„got vĂ€nligt... SĂ„ hĂ„ll tyst istĂ€llet! 


Godnatt 😔


25 juni

Publicerat: 2014-06-25 | 13:34:36 i sjölivet.
Jag Ă€r ingen relationsvetare, de kan jag med stor sannolik bekĂ€nna Ă€rligt. 6-7 mĂ„nader lĂ€r man sig vĂ€l ganska mycket pĂ„ men man Ă€r Ă€ndĂ„ inte helt fullĂ€ndad. Men jag kan Ă€ndĂ„ ingĂ„ i samtal om förhĂ„llande nu som man inte kunde innan, för man har erfarenheter nu iallafall innan ingenting. 

KĂ€rlek för mig har vĂ€l varit rĂ€tt sĂ„ högt, har varit i min lilla sagovĂ€rld. Inte velat ha nĂ„gon som helst för nĂ€ra inpĂ„. Men ocksĂ„ tĂ€nkt att vem vill egentligen va med mig? Älska mig? För hela mitt liv har jag stött pĂ„ mĂ€nniskor som inte tycker om mig för den jag Ă€r. Finns fortfarande mĂ€nniskor som inte gillar den dĂ€r Mimi med adhd, som pratar för mycket, har humörsvĂ€ngningar och stĂ€ller dumma frĂ„gor. 

Men nĂ€r man vĂ€l fĂ„r erfarenhet av de dĂ€r med förhĂ„llande, man sĂ€nkte garden och tĂ€nkte whataheck vi försöker. Testar de hĂ€r med vad förhĂ„llande Ă€r, för som sagt jag har aldrig haft nĂ„gon som helst erfarenhet. Man Ă€r i de puttinuttiga stadiet i början, vill vara med varandra hela tiden och kan inte fĂ„ nog av varandra? Men sen dĂ„? De Ă€r dĂ„ de riktiga av allt kommer. Vardagen, de Ă€r dĂ„ utmaningarna kommer.... 

MĂ€nniskor sĂ€ger "kĂ€rlek Ă€r inte som pĂ„ film" NĂ€he okej, men vart kommer de ifrĂ„n dĂ„? Vart kommer alla romantiska filmer och deras story ifrĂ„n? Man kan inte anvĂ€nda fantastin om de verkligen inte finna sĂ„dan kĂ€rlek eller hur? 

Jag söker inte efter mycket, har aldrig gjort egentligen. Viktigaste Ă€r nĂ„gon som tycker om mig för den jag Ă€r, tar ner mig pĂ„ jorden nĂ€r jag svĂ€var för högt. Avgudar mig och kan inte fĂ„ nog av mig, inte vara blyg och ta för sig. Visa kĂ€rlek och ömhet. Överasska och vara romantisk. Är de för mycket att begĂ€ra? 

De tycker inte jag iallafall.... 
24 juni

Publicerat: 2014-06-24 | 18:05:43 i mims.
OjdĂ„, tiden springer ivĂ€g och har helt glömt bort min fina blogg... 

Hela helgen har rusat ivĂ€g, i söndags Ă„kte nĂ„gra stycken frĂ„n bĂ„ten till Pulpit rock hĂ€r i Norge, först Ă„kte vi taxi, sen fĂ€rja dĂ€refter buss. Sen gick vi upp för ett stenigt berg, trodde de skulle vara döden dĂ€r ett tag, fick hĂ„ll i 10 min men annars trodde jag inte att jag va sĂ„ vĂ€ltrĂ€nad som man faktiskt va. Rutten upp skulle ta 2 timmar vi gick pĂ„ 1,25 sĂ„ de gick relativt snabbt :) sen satte vi oss pĂ„ toppen, vi va alltsĂ„ 604 m frĂ„n marken och Ă„t vĂ„r matsĂ€ck och tog massa selfies och utsikts bilder. Blev yr dĂ€r ett tag och vĂ„ga inte ligga utanför med huvudet och ta bilder som vissa andra gjorde hahahaha 

Sen hela vĂ€gen ner igen, vi Ă„kte hĂ€rifrĂ„n kl 9 va hemma runt 18 tiden. Helt slut i rutan. :) men en oförglömlig upplevelse :) 

IgĂ„r Ă„kte vi nĂ„gra stycken till IKEA Ă€ntligen! Handla massa nytt till mĂ€ssen och lite till byssan! Sen köpte jag sjĂ€lv en plĂ€d, kudde och en matta som jag ville smycka min fina hytt med. Lite hemtrevligt ska de vĂ€l Ă€ndĂ„ va :) 

Ha de sĂ„ bra! 

:) 

 

20 juni

Publicerat: 2014-06-20 | 13:04:41 i sjölivet.
Jaha, dĂ€r fick de bli 1 dag utan bloggande igĂ„r hade en del att stĂ„ i nĂ€r man fick överlĂ€mna spisen till kocken igen. Kan inte fatta hur rörigt de kan bli pĂ„ en dag ombord. TvĂ€ttstugan va katastrof! Haha 

Min onsdag som kock gick bra, va faktiskt stolt över mig sjĂ€lv att ha ett eget ansvar. Annars brukar jag ju frĂ„ga kocken nĂ€r jag har fĂ„tt laga mat innan om tips nu va man helt sjĂ€lv och fick anvĂ€nda hjĂ€rncellerna och minnet lite :) sĂ„ de va helt över förvĂ€ntan, Ă€r jĂ€vligt stolt över pajen den blev skitgod! 

Idag Ă€r de som man ser överallt midsommar, vi va ute och testa lite saker med bĂ„ten igĂ„r men Ă€r Ă„ter till kaj. Har faktiskt inte varit i-land nĂ„got alls, kĂ€nner inte suget som man gör i Skottland. Favorit butikerna, starbucks och att priserna Ă€r lite annorlunda gör vĂ€l att de lockar att gĂ„ i-land dĂ€r mer. Lite mer speciellt faktiskt att sĂ€ga till folk som frĂ„gar vart man köpt vissa grejer att, ja de Ă€r frĂ„n Skottland :) 

Blir en midsommarbuffĂ© ikvĂ€ll, Ă€ven jordgubbar till efterĂ€tt sen blir de godnatt för mig i vanlig ordning. Jobbar som vanligt hĂ€r ombord trots högtider :) livet som sjöman, men ska inte beklaga mig. För jag har 6 mĂ„nader om Ă„ret ledigt :) inte illa :) 

Ha en trevlig dag allihopa, och drick de dĂ€r goda vinet eller cidern för mig oxĂ„ :) 


18 juni

Publicerat: 2014-06-18 | 13:01:23 i mat&bak.
Grattis till bÄde Sanne och Kocken idag! 2 fina mÀnniskor som fyller Är samtidigt, inte illa :D

AssĂ„, jag va vĂ€l lite nervös inför frukosten imorse. MĂ„dde vĂ€l lite dĂ„ligt över att jag inte gjorde nĂ„gon varm mat som typ Ă€ggröra eller nĂ„got sĂ„nt. Men vĂ„gar inte ge mig pĂ„ de stora stekbordet. 

Vattnet koka nĂ€r jag skulle ha i Ă€ggen men sluta nĂ€r jag la i dom sĂ„ blev dunder nervös att de inte skulle bli bra (kokar bara hĂ„rdkokta hemma) haha men de verkar inte varit nĂ„got fel dĂ€r. 

Efter frukosten förbaka jag pajen, sen slĂ€ngde jag ihop en sockerkaka med chokladbitar i. 

Lunchen blev lyckad, va faktiskt inte nervös dĂ„ provianten kom mitt i allt sĂ„ hann inte tĂ€nka haha orka att vi hade bestĂ€mt kl 14.00 och dom kom halv 12, kan bli lite irriterad pĂ„ sĂ„nt. Mitt i lunchen. 

SĂ„ nu ska jag ta en vĂ€lförtjĂ€nt paus innan jag ska förbereda en hytt för en gĂ€st, och fortsĂ€tta med dagen. 

Ha de sĂ„ bra! 

17 juni

Publicerat: 2014-06-17 | 12:58:25 i sjölivet.
DĂ„ Ă€r kocken ivĂ€g för 1 1/2 dag, och jag Ă€r faktiskt inte nervös Ă€nnu. Visst har de varit svĂ„rt att somna pĂ„ kvĂ€llarna (dĂ„ jag försöker att sluta med mina insomnings tabletter har de varit extra svĂ„rt) haha 

Men nu kör vi, jag kan ju de hĂ€r. Och blir de misstag och fel sĂ„ Ă€r de sĂ„. Man lĂ€r ju dig av sina misstag Ă€ven om jag anser att man kanske inte alltid har tid att göra sĂ„ mĂ„nga, hemma och laga till sig sjĂ€lv Ă€r en helt annorlunda sak. Nu ska man göra 16 man nöjda. SĂ„ ja, sjĂ€lvkĂ€nslan mĂ„ste upp upp! 

Vi hörs :) 
16 juni

Publicerat: 2014-06-16 | 17:51:53 i sjölivet.
HallĂ„, idag har man haft fullt upp. Badrummen ombord Ă€r Ă€ntligen klara, sĂ„ dĂ€rför fick jag Ă€ntligen stĂ€da alla dĂ€ck ordentligt, men de va lika skitit nĂ€r jag skulle pĂ„ paus igen innan idag. Haha sĂ„ fĂ„r vĂ€l ta en runda imorgon oxĂ„ :P vi har ju fĂ„tt ny durk och de va massa grus av de. Kunde Ă€ntligen duscha i min egen hytt. Vilken kĂ€nsla ;) och imorgon bitti slippa kuta in i en annan hytt för att kissa haha 

Ni fĂ„r ha en trevlig kvĂ€ll, jag ska ta en dusch till sen rĂ€tt ner i bingen. 

Kram pĂ„ er! 

15 juni

Publicerat: 2014-06-15 | 13:23:50 i sjölivet.
Söndag, slappdag. NĂ€ jobbar som vanligt minus lite saker imed de Ă€r söndag. SĂ„ har paus nu, ligger i kojen och garvar Ă„t mig och min fina vĂ€n Louise samtal pĂ„ chatten. Är sĂ„ glad att jag har henne i mitt liv, stor kĂ€rlek i denna vĂ€nskapen. Vi roar varandra pĂ„ ett sĂ„dant sjukt sĂ€tt men sĂ„ Ă€r de nĂ€r man slĂ„r 2 sjuka huvuden ihop dĂ„ blir de helt enkelt sjukt! Hahahaha 

Resten av dagen Ă€r de jobb, inget mer speciellt har hĂ€nt. 

Kommer nog inte hĂ€nda sĂ„ mycket kul den hĂ€r törnen, inget jobb att berĂ€tta om eller nĂ„got. Men ska försöka hĂ„lla er uppdaterade. 

Tankar just nu iallafall Ă€r att jag vill gĂ€rna ha min toalett tillbaka sĂ„ man kan ta en dusch nĂ€r man vill utan att behöva smyga in i en annan hytt. Har en tendens att nĂ€r jag duschat vill jag helst gĂ„ naken lite innan jag klĂ€r pĂ„ mig. Men nu fĂ„r man ju klĂ€ pĂ„ sig direkt. Sen Ă€ven nr 2, Ă€r vĂ€ldigt bekvĂ€m med att ha vant mig vid att oftast endast göra de hemma pĂ„ min toalett eller just hĂ€r. Hahaha to much info kanske? NĂ€ men de Ă€r sĂ€kerligen mĂ„nga som förstĂ„r hur handikappad och bekvĂ€m man Ă€r med vissa situationer... Imed mitt adhd sĂ„ har man ju svĂ„rt för förĂ€ndringar, mest stora. Som de hĂ€r, andra saker vĂ€njer man sig vid ju :) som mitt jobb tex, i början va de ovant med 4 pĂ„ 4 av, man sakna hela tiden hemma livet nĂ€r man kom ombord för man va van med de,sen  nĂ€r man kom hem sĂ„ sakna man jobbet för man va van med de.

I början skrek jag hela tiden av glĂ€dje att fĂ„ Ă„ka till jobb, mĂ„nga ansĂ„g mig vara rĂ€tt koko i huvudet pĂ„ den tiden... Men nu om jag hade mött nĂ„gon som mig för 2 Ă„r sen hade jag gett dom en höger hahahaha 

Man Ă€r ju hĂ€r för att kunna njuta av att vara hemma och ledig sen. Betyder inte att jag ogillar mitt jobb för pĂ„ ett sĂ€tt Ă€r de skönt att kunna fly vardagen för en stund. De betyder bara att jag trivs hemma, eller trivs med allt jag kan göra. 

Kram pÄ er! 

14 juni - del 3

Publicerat: 2014-06-14 | 18:09:15 i mims.
SĂ„hĂ€r sĂ„g middagen ombord ut idag 😍
Fusk cheesecake, innehĂ„ller krossade digestive, björnbĂ€r, hallon, limesĂ„s gjord pĂ„ limeskal, crĂ©me fraiche, grekisk yoghurt och lite florsocker :) 

Och t bone, som va riktigt gott kocken Ă€r grym! 

M


14 juni - Del 2

Publicerat: 2014-06-14 | 14:00:47 i sjölivet.
HaaaalllĂ„Ă„, dĂ„ va de lördag och de Ă€r soligt och fint hĂ€r i Norge! Vi hĂ„ller för tillfĂ€llet pĂ„ att slĂ€ppa ut en bĂ„t bakom oss sĂ„ fick förhala ut lite grann för att de ska kunna komma ut. Va de ser ut som idag pĂ„ agendan (tidsinstĂ€llt inlĂ€gg detta) sĂ„ kommer vi förhala till en annan kaj hĂ€r i eftermiddag. LĂ„ngt ifrĂ„n allt, sĂ„ min plan att gĂ„ i-land och kolla runder lite lĂ€gger jag lite pĂ„ is. Spelar ingen roll egentligen dĂ„ jag inte har nĂ„gon som helst förkĂ€rlek till Norge, visst hĂ€r Ă€r vĂ€ldigt fint. Men bara man sĂ€tter foten i-land sĂ„ kĂ€nns de som om man ska bli ruinerad. 

NĂ€sta vecka har jag fĂ„tt en uppgift att agera kock för en dag. Vilket Ă€r vĂ€ldigt nervöst dĂ„ jag Ă€r sĂ„ himla osĂ€ker pĂ„ mig sjĂ€lv och allt som har med matlagning till mĂ„nga mĂ€nniskor att göra. Visst laga till sig sjĂ€lv, ett fĂ„tal vĂ€nner och sĂ„dĂ€r de funkar. Men jag har insett att vara kock pĂ„ en bĂ„t Ă€r ett vĂ€ldigt tufft och dömande jobb. Du mĂ„ste leverara 3 underbara mĂ„ltider 28 dagar i raken. Man Ă€r ju grymt rĂ€dd att bli dömd, att folk sĂ€ger att maten Ă€r dĂ„lig. Att man fĂ„r dĂ„ligt rykte, ja ni förstĂ„r. Kocken hĂ€r ombord Ă€r sĂ„ fantastisk nĂ€r de gĂ€ller framförhĂ„llning sĂ„ jag Ă€r bĂ„de imponerad och Ă€ven jĂ€tte avundsjuk! Men han har ju ocksĂ„ jobbat inom denna koncernen i 13 Ă„r, sĂ„ dĂ„ Ă€r de svĂ„rt att mĂ€ta sig upp till hans nivĂ„. Kocken hĂ€r ombord Ă€r nĂ„gon man verkligen ser upp till, han jobbar proffesionellt och de allra bĂ€sta... Han stĂ„r ut med mig hahahaha och de Ă€r jag sĂ„ oerhört tacksam för. 

De Ă€r svĂ„rt för mig som har adhd att anpassa mig och vara som alla andra, flexibel ha framförhĂ„llning. Vara sĂ€ker i mitt yrke, se smĂ„ saker. Men sen kocken hĂ€r kom ombord för mer Ă€n 1 Ă„r sen har jag utvecklats sĂ„ mycket, och Ă€r sĂ„ tacksam att han ger mig sin tid och energi att göra mig till en bĂ€ttre mĂ€ssjĂ€nta och framförallt tillĂ„ta mig stĂ„ vid spisen eller baka som jag gör ofta hĂ€r ombord. Han tror pĂ„ mig, tror pĂ„ att jag kan bli mer Ă€n vad jag sjĂ€lv tror. Min sjĂ€lvkĂ€nsla har aldrig varit de bĂ€sta men han har hjĂ€lpt mig bygga upp den, för jag Ă€lskar mitt arbete Ă€ven om de kan bli enformigt ibland sĂ„ sĂ€tter han foten emellan ibland och gör de kul :) 

Ha en fortsatt underbar dag allihopa! 

14 juni

Publicerat: 2014-06-14 | 10:00:28 i sjölivet.

Jeanette Hildingsson 

Du Ă€r inte bara min bonusmor, du Ă€r min bĂ€sta vĂ€n. Du finns dĂ€r i alla lĂ€gen, vad jag Ă€n behöver prata om sĂ„ finns du dĂ€r. Är tacksam varje dag för att jag har dig. Älskar dig ❀

RSS 2.0