30 maj

Publicerat: 2012-05-30 | 11:39:27 i sjölivet.

Kan ju börja med att sĂ€ga att drömmar, bĂ„de goda och dĂ„liga skrĂ€mmer mig. Tror pĂ„ drömtydning och skrĂ€ms av att ibland stĂ€mmer mina drömmar med verkliga livet. För de flesta drömmar Ă€r ju vad ens undermedvetna förtrĂ€nger eller? Har slutat sova ett tag nu utan mina insomningstabletter, har vĂ€l varit sĂ„ pass utmattad att jag somnat utan dom. Tar man insomnings/sömntabletter iallafall i mitt fall sĂ„ har mina drömmar försvunnit helt. VĂ€ldigt trĂ„kigt! Kanske inte försvunnit men sovit sĂ„ djupt att jag inte kunnat minnas dom. För nĂ„gra dagar sen drömde jag att kocken och kapten stod i byssan och kolla vĂ€ldigt missnöjt pĂ„ mig, har vĂ€l haft en kĂ€nsla att jag inte varit sĂ„ duktig, men inte vetat vad jag ska göra bĂ€ttre? SĂ„ dagen dĂ€rpĂ„ sĂ„ frĂ„ga jag kapten (tog mig viljan till de) och ja de stĂ€mde de var inte helt fullt nöjda med mig. I det stora hela var vĂ€l att jag inte riktigt har varit hjĂ€lpsam med kocken, har ju trott hela tiden att jag sköter mitt, han sköter sitt. Men Ă€ndrade fort pĂ„ de hĂ€r och berĂ€ttade tydligt att jag vill komma tillbaka, jag vill ha det hĂ€r jobbet! En natt drömde jag att man var jagad, det betyder att man har stor press pĂ„ sig sjĂ€lv och det stĂ€mmer ju, jag Ă€r orolig att jag inte fĂ„r de hĂ€r jobbet som jag vill ha!!! Även en dröm om en kille, som jag inte kĂ€nner att jag vill falla för men i mitt undermedvetna sĂ„ har jag redan gjort de! Nattens dröm handlade om att ta farvĂ€l, att jag glömde mĂ„nga saker ombord pĂ„ bĂ„ten och missade mitt flyg! Sover nog rĂ€tt sĂ„ dĂ„ligt eller sĂ„ Ă€r min hjĂ€rna helt ute i de blĂ„ som vanligt! Ha en trevlig dag!


25 maj

Publicerat: 2012-05-25 | 18:23:21 i sjölivet.
NĂ€r problem med saker, som man inte vill att det inte ska vara problem med. DĂ„ uppstĂ„r en panik i kroppen, plötsliga Ă€ndringar. Örk för dom!

IgÄr skulle jag gÄ in pÄ min dator och se om lönen hade kommit, men jag fattades program sÄ man kunde öppna sidan, sÄ det sket sig. Tills man fick Àran att lÄna bryggans dator som hade programmet installerade. Hade inte fÄtt min lön men kom in iallafall..

Idag nĂ€r man vĂ€l hade fĂ„tt in lönen och skulle precis föra över pengar, sĂ„ ja... DĂ„ behövde man fĂ„ en kod skickad till sin mobil. Kunde jag fĂ„ de smset? Hm, nĂ€ inte direkt. Ingen service pĂ„ mobilen, dĂ„ vi ligger ganska lĂ„ngt ut med bĂ„ten. SĂ„ dĂ€r sket de sig Ă€nnu mer, Ă€ven att tiden Ă€r sĂ„ pass lĂ„ngt bak att nĂ€r jag tillslut fick rĂ€tt pĂ„ att fĂ„ in pengarna genom mejl med swedbank i danmark, dĂ„ var de försent, fĂ„r inte pengarna förens pĂ„ tisdag. DĂ„ det Ă€r helgdag pĂ„ mĂ„ndag, ALLA DESSA HÖGTIDER! Varför ska de finnas sĂ„ mĂ„nga? Haha

Inte för att man kan göra av med sÄ mycket pengar ombord pÄ en bÄt, men betala sina rÀkningar sÄ det Àr avklarat hade ju varit en fördel =)

Även idag fick vi ombord dĂ„liga nyheter. Enligt mig sĂ„ Ă€r det inte hela vĂ€rlden, dock vĂ€ldigt trĂ„kigt att missa min bonusbrors student. Men vi ska fĂ„ vara ombord 1-2 veckor mer. Var problem redan innan vi Ă„kte hit till kanada, dĂ„ man kortfattat kan förklara att kanadensare vill helst ha just de kanadensare ombord pĂ„ sina fartyg. Det menas att de skulle fĂ„ byta ut mig, som mĂ€ssjĂ€nta, kock, matroser mfl. SĂ„ vad man har förstĂ„tt sĂ„ kan vi inte göra en crew change, för dĂ„ vill de ha in kanadensisk besĂ€ttning. MĂ„nga blir irriterade, för alla har ju ett liv hemma ocksĂ„, men man ska inte planera för mycket tycker jag iallafall nĂ€r man Ă€r ute sĂ„hĂ€r.

Även om man har saker att göra hemma, sĂ„ kan de bli Ă€ndringar. Jag som har adhd borde bli pĂ„verkad mer, men jag har valt att inte bry mig sĂ„ mycket. För min familj och mina vĂ€nner Ă€r fortfarande kvar nĂ€r jag kommer hem. Även om man fĂ„r fast anstĂ€llning sĂ„ kan jag Ă„ka till Göteborg Ă€ndĂ„, Ă€ven fast man fĂ„r mindre ledighet.

Vet inte heller om man fÄr extra betalt, men jag Àlskar och vara pÄ sjön Àven om alla dagar inte alltid Àr roliga. Man fÄr helt enkelt göra de bÀsta av situationen.

Nu ska jag ÄtergÄ till att kolla pÄ FörhÀxad, kl Àr 13.51 hÀr och börjar jobba 15.00 igen! :) Ha en trevlig dag!

24 maj del tvÄ

Publicerat: 2012-05-24 | 14:09:18 i sjölivet.
HÀr fÄr ni lite bilder, dÄlig kvalité dÄ jag fÄtt ta dem frÄn facebook. =)
24 maj

Publicerat: 2012-05-24 | 11:10:26 i sjölivet.

Har försökt ladda upp bilder genom mobilen till bloggen men de funkar aldrig och lĂ€r nog inte funka heller. Sen har jag problem med min nya dator ocksĂ„, den ville aldrig installera iTunes dĂ€rför kan jag inte koppla in min mobil i datorn heller, sĂ„ man kan föra över bilder och dylikt. IgĂ„r var de halvtid pĂ„ bĂ„ten, idag Ă€r de 7 mĂ„nader till julafton haha! Tycker tiden har gĂ„tt snabbt Ă€ven om de kĂ€nns som om man har varit ombord hur lĂ€nge som helst! :) SAKNAR med stora bokstĂ€ver min familj och mina vĂ€nner hemma! Även min psykolog ocksĂ„ vid vissa tillfĂ€llen. För hĂ€r ombord Ă€r man ju kollegor, vissa blir ens vĂ€nner. Ända negativa Ă€r att mĂ„nga bor lĂ„ngt ifrĂ„n en nĂ€r man kommer hem, men dĂ„ har man ju en anledning att utforska lilla Sverige :) Dags att fortsĂ€tta jobba, ska försöka kopiera bilder frĂ„n Facebook och lĂ€gga upp hĂ€r men min dator vill inte ens ta emot nĂ€tverket ombord pĂ„ datorn ibland heller. SĂ„ ha en trevlig dag! :)


22 maj

Publicerat: 2012-05-22 | 12:27:38 i sjölivet.

Att fÄ fast anstÀllning Àr ju ett mÄl mÄnga vill nÄ i dagens samhÀlle. Det Àr svÄrt för de flesta, oftast behöver man mÄnga Är i bagaget annars fÄr man nöja sig med temporÀra anstÀllningar. För mig skulle en fast anstÀllning hjÀlpt mig med livet sÄ otroligt mycket! Med mitt adhd sÄ kan arbetsgivare döma en rÀtt snabbt har jag mÀrkt iallafall vissa, för ja frÄn min syn av saken sÄ Àr jag inte lika duktig som alla andra men jag kÀmpar hÄrdare fast det inte ser ut som det i mitt arbete kanske. För mig handlar det om att komma in i rutin och tycka om mitt arbete. Visserligen Àr kanske inte stÀda de roligaste jag vet, men fÄr man vara pÄ sjön som Àr det absolut bÀsta stÀllet jag önskar att fÄ vara pÄ, sÄ lÀr man sig att Àlska sitt yrke. Dessutom fÄr en lön som kan hjÀlpa en pÄ traven hÀr livet :) om jag fÄr fast anstÀllning sÄ har jag lovat mig sjÀlv att först och frÀmst spara en massa pengar, men Àven göra saker man aldrig kunnat göra förr. Som nu nÀr jag kommer hem, vill jag Äka pÄ en party weekend i göteborg. Resa till hösten eller till vÄren nÀsta Är, för man har ju tid 1 mÄnads ledighet. Men fÄr jag inte fast, sÄ blir de att man fÄr sitta hemma, spara pengar och leva snÄlt. Man mÄr inte bra av det, och det Àr inte kul. DÀrför har jag alltid och kommer alltid att ha drivet att söka jobb konstant, för vill ha en trygg och stabil inkomst i mitt liv. För allting blir sÄ mycket lÀttare dÄ, nÀr mÀnniskor sÀger att pengar inte betyder allt. Det Àr mÀnniskor som haft pengar runt omkring sig hela sitt liv. Som inte vÀrdesÀtter att de Àr en stor del till mÄnga saker man vill göra hÀr i livet. Ha en trevlig dag!


21 maj

Publicerat: 2012-05-21 | 15:30:14 i sjölivet.

Har Àntligen hittat mitt inre lugn igen, ni vet hur man blir nÀr det Àr mÄnga nya saker omkring en.. MÀnniskor eller hÀndelser, man vet inte riktigt vart man ska göra av sig sjÀlv eller hur man ska bete sig. Har varit ganska stissig och uppÄt den senaste veckan, men nu börjar man varva ner. Skönt för bÄde mig sjÀlv och besÀttningen haha stÀdar i min egen lilla vÀrld, och tar allt i en fin takt! Men kommer vi inÄt fastlandet igen dÄ lÀr man bli uppÄt igen för de Àr ju sÄ himla skoj och besöka och utforska nya lÀnder :) man hittar ocksÄ personer ombord som man trivs med att vara runt om, man behöver inte alltid prata. Man kan bara va.. Sitta pÄ bryggan efter jobb fÄr en att varva ner, se hur de arbetar utan att störa och sitta och kolla vad de gör! Absoluta favorit platsen ombord :) ha en trevlig dag alla!


20 maj

Publicerat: 2012-05-20 | 16:34:16 i sjölivet.

Av 11 dagar ombord, sĂ„ har jag trĂ€nar 4 gĂ„nger, ska trĂ€na min 5 gĂ„ng idag. Är nöjd och glad att man hittat krutet igen! Äter heller inte sĂ„ mycket onyttigt. Är maten inte tilltalande eller om det Ă€r tomat eller potatis sĂ„ gör man sig en fin rĂ€ksallad. Visst jag har Ă€tit glass 1 gĂ„ng, men tog lite. Ätit lite chips en lördag men det ocksĂ„ vĂ€ldigt lite av de. Kan gĂ„ upp till bryggan och Ă€r inte lika andfĂ„dd lĂ€ngre bara lite ;) för jag springer upp dĂ€r 3-4 gĂ„nger om dagen. Antingen för att stĂ€da, kolla vad som sker, vara social med styrmĂ€nnen eller gĂ„r upp med kakor ;) anledningar Ă€r de bĂ€sta! :) ska fortsĂ€tta trĂ€na varannan dag, och sen nĂ€r jag kommer hem göra likadant pĂ„ Filborna! Men ska inte lova för mycket nu haha för hĂ€r ligger trĂ€ningsrummet en trappa ner :) men ska försöka iallafall. ÅtergĂ„ till jobbet diska undan sen ner till springbandet! Vi hörs!


19 maj

Publicerat: 2012-05-19 | 10:24:38 i sjölivet.

IgÄr skratta bÄde jag och reperatören ombord sÄ man fick ont i magen. För nÀr man inte har nÄgon som helst koll pÄ vart man befinner sig pÄ kartan kan de bli lite roligt. IgÄr nÀr jag tog taxi hem frÄn Avalon mall sÄ frÄga jag taxichauffören hur lÄng tid de skulle ta till USAs grÀns frÄn St. Johns. Hm, han börja förklara att man va tvungen och ta en fÀrja i 8-9 timmar sen igenom den staden och den staden.. Jag bara nicka och tillslut sa han ungefÀr 2 1/2 dag. Okej tÀnkte jag, sen pÄ kvÀllen nÀr jag satt med reparatören och snacka om de hÀr sÄ börja han skratta "men Mimi, new foundland Àr en ö" hahahahahaha han hÀmta kartan och fysatan vad man skratta! Har man nÄgon som helst koll?? Ett gÀng skulle iland igÄr men det blev Àndrade planer dÄ vi Äkte ut pÄ jobb istÀllet, sÄ jag var en av de fÄ som fick besöka staden. Otroligt fin och charmig stad, fÀrgglada hus! Trevliga mÀnniskor :) börjar om 8 min sÄ ska ta min morgoncigg sen blir de stÀda tills jag stupar idag, imed de sprang folk hit och dit igÄr sÄ kunde man inte dammsuga nÄgonstans... Ha en bra dag!! :)


18 maj

Publicerat: 2012-05-18 | 09:53:03 i sjölivet.

Idag Ă€r det dagen dĂ„ vi ÄNTLIGEN Ă€r snart framme i St. Johns i Kanada :) Om en timme ungefĂ€r (vi ligger 4 1/2 timme frĂ„n svensk tid sĂ„ ni vet) igĂ„r spenderade jag min kvĂ€ll uppe pĂ„ bryggan skulle egentligen upp och kolla pĂ„ inredning pĂ„ datorn för internet Ă€r bĂ€ttre dĂ€r med min dator, mobilen funkar överallt. Men internet krĂ„ngla Ă€ven dĂ€r uppe igĂ„r men fastna med att prata med nĂ„gra styrmĂ€n om just, att kanske utbilda sig till en :) Har ju alltid tyckt skola Ă€r pest! SĂ„ innan man vĂ€ljer sĂ„ fĂ„r man vara beredd pĂ„ 3-4 Ă„rs pluggande men efter de sitta uppe pĂ„ sin favorit plats! Helst vill jag ju bli det man redan Ă€r utbildad till men kĂ€nns som om man skulle kunnat kasta den utbildningen i sjön snart. Har inte jobbat som sjökock (6 dagar) sen jag slutat skolan. Mina kunskaper börjar sina, Ă€ven mitt sjĂ€lvförtroende till att man kommer klara det :( Men fĂ„r man chansen sĂ„ ska man ta de, tycker iallafall mĂ„nga man snackar ombord med :) men som man sĂ€ger nu, Ă€r ute efter ett fast jobb för tillfĂ€llet, bygga upp ett liv. Kanske om 1-3 Ă„r sĂ„ fĂ„r man se om man Ă€r lika intresserad av att bli styrman dĂ„ ;) besĂ€ttningen pĂ„ den hĂ€r bĂ„ten Ă€r helt enkelt fantastiska :)) 9 dagar har gĂ„tt fort Ă€ven om de kĂ€nns som man varit hĂ€r lĂ€ngre :) ha en fin dag


15 maj

Publicerat: 2012-05-15 | 09:18:25 i sjölivet.

Kom pÄ detta igÄr nÀr vi satt nÄgra stycken och kolla film i dagrummet och nÄgra i besÀttningen frÄgar mig om man vill göra rÀksmörgÄs till dom (jag orkade inte hade precis slutat jobba haha) och sen kolla vi pÄ en film vars mamma hade gjort mackor till sin son, och de reagera att ja dÀr ser du.. Haha jag behöver inga barn, jag har min besÀttning hihi stÀdar efter dom varje dag och gör rent. Visserligen lagar man inte mat men ÀndÄ :) den dagen kommer nog ocksÄ nÄgongÄng :) igÄr tog vi bak klockan yttligare en timme sÄ nu ligger vi 3 timmar bakom svensk tid :) somna gott igÄr, kÀnde att jag var tvungen att ta iallafall 1 mirakelpilla, för de var ett bra tag sen man tog dem.. Ingen mer Àn jag Àr glad, dessutom vÄgar man inte heller imed om de Àr dÄligt vÀder och de hÀnder nÄgot kan man inte ligga helt död i sÀngen och inte orka resa sig upp och vara helt vÀck om de handlar om liv och död! Men imed att vÀdret lugnat ner sig sÄ pass mycket sÄ vÄga man ta en igÄr. Idag ska jag göra ALLA dÀck! Har inte kunnat göra nÄgot pÄ 2 dagar och ser ut skiten har vÀxt, mÄr fruktansvÀrt dÄligt inombords nÀr man inte kan sköta sina dagliga rutiner :) sÄ börjar uppifrÄn idag och gÄr nerÄt :) pÄ fredag ska vi vara framme i St. Johns i Kanada :) Àr sÄ otroligt nervös, har Àntligen fÄtt komma till en del av vÀrlden man alltid velat Äka till! Har inte tid med de hÀr nu ska dammsuga och rengöra dÀck A nu! Ha en trevlig dag!


13 maj

Publicerat: 2012-05-13 | 10:48:38 i sjölivet.

Det har hÀnt en del sen sist, Àr ute och jobbar igen pÄ sjön. Fick flyga till Aberdeen, har legat till Kaj dÀr i nÄgra dagar, fick shoppat lite pÄ asda och primark. Inte mycket direkt nÄgra toppar en jÀttefin jeansklÀnning och en kjol skitfin Àr den fÄr visa upp allt en dag :) den gladaste nyheten Àr ju att vi ska till Kanada, new foundland om jag inte har fel... Dock har jag aldrig seglat pÄ Atlantic ocean innan och de har jag fÄtt uppleva nu.. Jag trodde aldrig man kunde bli sÄhÀr dÄlig.. Har knappt sovit inatt, bÄten har hoppat och haft sig, rullat och gjort mycket ljud.. Jag har fÄtt hÄlla fast mig i kojen och har fÄtt lÀgga undan allt för annars hade allt flögit runder haha! MÄr illa som fan har besökt toaletten en gÄng idag.. RÀckte jag kom in i byssan i morse och lukta pÄ matosen sÄ mÄdde man illa. Försökte dammsuga men de gick inte.. Och nu ligger jag i hytten, vill göra nÄgot men det kÀnns farligt pÄ ett sÀtt och obehagligt.. Men ska försöka ta mig i kragen kan Ätminstone tvÀtta lite idag försöka hÄlla mig lite sysselsatt. Ha de bra sÄ hörs vi en annan dag!


8 maj

Publicerat: 2012-05-08 | 10:07:00 i mims.
TÀnk vad tiden gÄr fort, fattar fortfarande inte att jag fyller 23 Är idag. KÀnner mig absolut inte sÄ gammal! haha

För 1 Är sen, var jag i Cypern och fira min födelsedag. Det kÀnns inte som evigheter sen Àven om det Àr 1 helt jÀvla Är! Kommer ihÄg den dagen som igÄr, berusad som fÄ.. SkÀmde ut mig i vanlig ordning :) Red pÄ en tjur och hade riktigt roligt!

IĂ„r blir födelsedagen lugn, ska hem till mormor, sen trĂ€ffa finaste bĂ€stis. Hade ju jĂ€ttejĂ€ttegĂ€rna velat fira den ordentligt, men kĂ€nner inget behov av de det hĂ€r Ă„ret. Uppskattar de som redan har hĂ€nt, som att jag fick vara med hos pappa i lördes. De sjöng för mig med, och gav mig presenter. Blev vĂ€ldigt glad för allt! Även igĂ„r trĂ€ffa jag min fina moster och fick present. Men hon totalvĂ€grar att jag ger tillbaka! Haha men nĂ„got ska jag smyga med hem frĂ„n Aberdeen (om jag mönstrar av dĂ€r) Ă€ven en mysig middag med lollo och mallan igĂ„r pĂ„ mezo dĂ€r jag fick en pĂ„se fylld med fina saker. Tack för allt, nu Ă€r jag redo för 1 mĂ„nad. Folk runt omkring mig har gett mig sĂ„ mycket energi den sista tiden, som jag vet att man kommer kunna ha anvĂ€nding för nu nĂ€r man laddar upp för en törn pĂ„ 1 mĂ„nad!

LÀngtar tills imorgon, dock inte inför tiden. Den fasar jag för.. Ska ta bÄten till helsingör 05.30 sen tÄget dÀrifrÄn :P

Ha en trevlig dag för de ska jag =)

RSS 2.0